Για «αδιανόητη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων» , η οποία μπορεί να προκύψει μέσα από τη συμφωνία που διαφημίζει η ελληνική κυβέρνηση με τη Chevron, μιλά ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής.
Ο κ. Αυφαντής αποκαλύπτει ότι στις σελίδες 18 και 19 της σχετικής συμφωνίας προβλέπεται με σαφήνεια «ρήτρα παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων». «Δεν πρόκειται ούτε για συνωμοσιολογίες ,ούτε για υπερβολές. Οι πολίτες ας διαβάσουν τι έγραψε στην ΕΣΤΙΑ ο κ.Κοττάκης και ας διαβάσουν το κείμενο της συμφωνίας».
Όπως λέει τα όσα ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή προς επικύρωση ,εξηγούν τις δηλώσεις Ερντογάν περί προβλημάτων για τα οποία «μπορούν να βρεθούν λύσεις».
Ο κ. Αυφαντής μιλά για τη χαλαρή στάση της αντιπολίτευσης σ’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα , κατηγορώντας την ότι «κάνει πλάτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».
«Πίστευε κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεπουλούσε την εθνική κυριαρχία; Έλεγαν για τον πατέρα Μητσοτάκη ότι ήταν ικανός να πουλήσει και την Ακρόπολη. Φαίνεται ότι το κάνει ο υιός του», λέει ο κ. Αυφαντής.
Ο κ. Αυφαντής επισημαίνει ακόμη τους πολύ σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν από την μακρά όπως προβλέπει σύγκρουση στο Ιράν. Κίνδυνοι οικονομικοί, αλλά και εθνικοί, καθώς όπως επισημαίνει η Τουρκία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην επίθεση κατά του Ιράν. «Αν το σενάριο της βγει, τότε θα έχουμε σοβαρό θέμα με την ενδυνάμωση της Τουρκίας», λέει ο κ. Αυφαντής.
Η Τουρκία η οποία εξοπλίζεται με ραγδαίους ρυθμούς κι ετοιμάζεται να παραλάβει γρήγορα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter.Κάποια απ’ αυτά από το Κατάρ, όπου όπως αποκαλύπτει, ως σύμβουλος εργάζεται ανώτατος απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ, πρώην Α/ΓΕΑ, ο οποίος είχε διατελέσει και σύμβουλος ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
[iEpikaira: Οι αγαπητοί αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί «εταιρική συνεκμετάλλευση»! Περισσότερα και ΕΔΩ!]
Πηγή: militaire.gr
.png)
