Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΚΟΥΙΖ: Βρείτε τις διαφορές της συνέντευξης Ερντογάν του 2017 από τις θέσεις Συρίγου περί Λωζάννης...

Παραθέτουμε στους αγαπητούς αναγνώστες αυτούσια την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ρ. Τ. Ερντογάν στον Αλέξη Παπαχελά τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωνε τότε: "Πιστεύω ότι συν τω χρόνω όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση" και πρόσθετε ότι "και η Λωζάννη με βάση τα πρόσφατα γεγονότα χρειάζεται μια επικαιροποίηση. Αυτή η επικαιροποίηση δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής."
Σε αντιπαραβολή αναδημοσιεύουμε και την συνέντευξη του -εμφανώς ταραγμένου- Άγγελου Συρίγου στην ΕΡΤ στις 3 Ιανουαρίου 2024, μετά την θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί «παρωχημένης» Συνθήκης της Λωζάνης στον ΣΚΑΪ.

Εκεί είχε δηλώσει: «σήμερα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση». Στη συνέχεια πρόσθεσε, «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα τεράστιο πράγμα. Είναι μια βασική συμφωνία, έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κ.λπ. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».

Τα σχόλια δικά σας...



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×