Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ: Μετά τον Άγιο Πορφύριο το Ισραήλ βομβάρδισε και το Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γάζα - Η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τον ισραηλινό βομβαρδισμό του πολιτιστικού του κέντρου στη Γάζα.

«Τέτοιες επιθέσεις κατά αμάχων, ιδίως παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών είναι θεμελιωδώς αντίθετες με τις πιο βασικές ηθικές αξίες» τονίζει.
(Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)

Τη φωνή του με όσους ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ενώνει το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο καταδίκασε σήμερα τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό του πολιτιστικού του κέντρου του στη Γάζα.
(Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)

Σε αυστηρή του ανακοίνωση, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τονίζει ότι η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει «την έντονη εκδήλωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον υπό πολιορκία θύλακα».
(Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)

Αφού τονίζει ότι ο βομβαρδισμός του ορθόδοξου πολιτιστικού κέντρο αποτελεί «άμεση και αδικαιολόγητη επίθεση σε έναν από τους πυλώνες του πολιτισμού και των κοινωνικών υπηρεσιών στη Γάζα», το Πατριαρχείο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο 19 χώρους λατρείας, συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και εκκλησιών, στη Γάζα κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της καταστροφικής σύγκρουσης.
 
(Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)

«Τέτοιες επιθέσεις κατά αμάχων, ιδίως παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν για ορθολογικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους και είναι θεμελιωδώς αντίθετες με τις πιο βασικές ηθικές αξίες» τονίζει.

Τέλος το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημα του για άμεση και συνολική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και δεσμεύεται να συνεχίσει τις διεθνείς προσπάθειές του για την επίτευξη αυτού του στόχου το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: avgi.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×