Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Χάγη και τα Ελληνοτουρκικά... με τον Χόκσταϊν να εμφανίζεται εντός καλοκαιριού

...Θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα μέσα στον Ιούνιο με τις επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν και του ειδικού μεσολαβητή Αμος Χόκσταϊν. Οι σύμμαχοι άκουσαν με ενδιαφέρον τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα συναντηθεί διμερώς στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος ζητά από τον κύριο Μητσοτάκη να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε στον Βόσπορο για απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Παρακολουθούν επίσης με προσοχή τις διεργασίες για τη συγκρότηση πλειοψηφίας συνυποσχετικού και αναθεώρησης στο επόμενο Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός προς τιμήν του ξεκαθάρισε στον Alpha ότι η αποστρατιωτικοποίηση και τα θέματα κυριαρχίας νησιών θα εξαιρεθούν από τον διάλογο.

Θα είχε την ίδια αξία να ακούσουμε από όλους πώς στο συνυποσχετικό που θα έλθει προς κύρωση στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 28 τα ίδια θέματα δεν θα τεθούν στην κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Διότι άλλο δεν το συζητάμε διμερώς και άλλο το θέτουμε στην κρίση διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου και δεσμευόμαστε από την αμερόληπτη απόφασή του. Αυτά.

Ολόκληρο το δημοσίευμα: newsbreak.gr 


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×