Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Η Ντ. Μπακογιάννη σε ρόλο λαγού δηλώνει με περισσό θράσος στις Αντιθέσεις του Γ. Σαχίνη ότι "η συνεκμετάλλευση δεν είναι ταμπού"

Η Ντ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων δηλώνει ότι "η συνεκμετάλλευση δεν είναι ταμπού", ως ενδεχόμενο σε μια σύνοδο χωρών της Μεσογείου με αντικείμενο τους ενεργειακούς πόρους. Κάτι που όμως δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Άρα προϋπόθεση αποτελεί η επίλυση του Κυπριακού... Τί ωραία που μας τα λένε στα μούτρα μας... Περισσότερα ΕΔΩ! Εκτός τούτου, ας ενημερώσει κάποιος την τέως ΥΠΕΞ ότι ο τεχνικός όρος «συνεκμετάλλευση» δεν υφίσταται πριν από την οριοθέτηση ΑΟΖ και ότι η αυθαίρετη χρήση του, εμμέσως νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις. Εκτός κι αν σε αυτό αποσκοπούσε η δήλωση...

Πέραν των άλλων όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε όλη την Κρήτη και να οριοθετήσει η Ελλάδα ΑΟΖ με την Κύπρο απάντησε αρνητικά...

«Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά η Ντ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×