Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Hurriyet για ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη: Χειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά στο Κογκρέσο

Συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, με την Hurriyet να σχολιάζει αυτή τη φορά όχι το περιεχόμενό της, αλλά το γεγονός ότι καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά από τα μέλη των δυο νομοθετικών σωμάτων των ΗΠΑ.

Με τίτλο: «Καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά. Ο ενθουσιασμός του κογκρέσου των ΗΠΑ εξέπληξε ακόμη και τον Μητσοτάκη» περιγράφει την θερμή υποδοχή των Αμερικανών και το εορταστικό κλίμα υποδοχής προς τον πρωθυπουργό προβαίνοντας στην καταμέτρηση του αριθμού των χειροκροτημάτων που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που μίλησε στο κογκρέσο, καταχειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων 10 με όρθια τα μέλη της βουλής των αντιπροσώπων κατά την 42λεπτη ομιλία του» αναφέρεται στο δημοσίευμα, τονίζοντας πως: «τα μέλη του Κογκρέσου χειροκρότησαν 5 φορές όταν ο Μητσοτάκης μίλησε για την Κύπρο και την Τουρκία».

Σημειώνει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μέλη του Κογκρέσου ζήτησε «να μην ξεχνάτε μια πληγή που ο Ελληνισμός έχει υποστεί ένα πλήγμα εδώ και 48 χρόνια που δεν έχει ακόμα επουλωθεί. Εννοώ την επίθεση στην Κύπρο και το βίαιο διαχωρισμό του νησιού» και πως όταν είπε «κανείς δεν θα δεχτεί ποτέ δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο» καταχειροκροτήθηκε δύο φορές.

Με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ...» η Ulac News και η internethaber αναφέρονται στην ενθουσιώδη εκδήλωση των Αμερικανών νομοθετών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού και την αναφορά του ότι ««Δεν παίρνω τόσο χειροκρότημα ούτε στην ελληνική Βουλή».

Πηγή: liberal.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×