Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ο Κεμαλιστής Κιλιτσντάρογλου σπρώχνει τον Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα: "Αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά"

Το γάντι σήκωσε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και μάλιστα το πέταξε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας τον να "κάνει κίνηση" εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν κατά πάγια τακτική που λίγο-πολύ αποτυπώνεται στη φράση "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι προδότης", άνοιξε ακόμα ένα θέμα και προκάλεσε την αντιπολίτευση να αποδείξει σε ποια πλευρά είναι. Χτες είχε απευθύνει το εξής ερώτημα στον Κιλιτσντάρογλου: "Στον εθνικό αγώνα που δίνει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο από τις συνοριακές γραμμές ως τις προσπάθειες για τη διαμόρφωση της ΑΟΖ, είναι στη γραμμή της χώρας ή στην γραμμή αυτών που είναι εναντίον μας;"

Ο πρόεδρος των κεμαλιστών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σήκωσε το γάντι και αναλογιζόμενος φυσικά ότι έπονται εκλογές και ο τουρκικός λαός αποζητάει εναγωνίως λόγους να μην ψηφίσει Ερντογάν, παρουσιάστηκε βασιλικότερος του βασιλέως και προκάλεσε τον Ερντογάν να επιτεθεί: "Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με τα βάζω-βγάζω το πλοίο και λέγοντας 'Μακάρι να μου τηλεφωνήσει ο Μπάιντεν'. Αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Θα σε στηρίξουμε".

Πέτρος Κράνιας capital.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×