Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Middle East Monitor: Χείμαρρος Στρατηγός Σίσι: Οι τύραννοι του κόσμου δεν θέλουν να εξαφανιστεί ο Covid-19


Σε μία αποκαλυπτική δήλωση προέβη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μιλώντας για το πως οι δυτικές κυβερνήσεις άδραξαν την ευκαιρία να περιορίσουν τις ελευθερίες της ανθρωπότητας με το πρόσχημα του Κορωνοιού, μίλησε για τις τακτικές τις οποίες χρησιμοποιεί η Δύση για να επιβληθεί καθολικά στους πολίτες και ανέφερε τον μεγάλο προβληματισμό του για την νέα 5η γενιά τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών (5G)

Ο Covid-19 πέτυχε αυτό που οι τύραννοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν, να διαδώσουν δηλαδή τον φόβο και τον πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτου θρησκειών και εθνικοτήτων. Ο ιός δεν κάνει διάκριση μεταξύ μουσουλμάνου και χριστιανού, μαύρου ή λευκού, πλούσιου ή φτωχού, πρίγκιπα ή φτωχού. Ωστόσο, βλέποντας οι τύραννοι τον φόβο των ανθρώπων, επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο και έτσι γίνονται ακόμη πιο τυραννικοί και καταπιεστικοί. Είναι σαν να περίμεναν αυτήν την ευκαιρία να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να βάλουν τους ανθρώπους σε φυλακή της οποίας τα κλειδιά κατέχουν μόνο αυτοί!

Πράγματι, οι τύραννοι εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο και τον πανικό για να δημιουργήσουν επιπλέον φόβο άλλου είδους μεταξύ των λαών, σαν τα όπλα και οι σφαίρες να μην ήταν αρκετά για να τους πειθαρχήσουν και να τους υποδουλώσουν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ιός τους έχει καταστήσει ακόμα πιο απολυταρχικούς και ακόμη πιο ισχυρούς.

Τα συστημικά ΜΜΕ αλλά και τα social media είναι γεμάτα με εκατομμύρια σελίδες που εξυπηρετούν και προωθούν τις αριστοτεχνικά δημιουργημένες βιομηχανίες τους. Οι μάζες, επομένως, αποδέχονται αυτά που λένε, χωρίς να σκέφτονται, και μένουν στα σπίτια τους εθελοντικά, όχι με βία.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η διαμονή στο σπίτι και η κοινωνική απόσταση είναι προληπτικές προφυλάξεις για προστασία έναντι του Covid-19 και συνιστώνται από την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι τυραννικοί ηγέτες θα διατηρήσουν τέτοιου είδους μέτρα και θα τα χρησιμοποιήσουν ακόμα και μετά την κρίση ως όπλο ενάντια στους αβοήθητους πολίτες, δημιουργώντας όλο και περισσότερη καταπίεση.

Οι απλοί πολίτες εξοικειώνονται με αυτή τη βαρετή ζωή και με τα μέτρα που βαθύτερα τους περιορίζουν την ίδια τους την ελευθερία. Ο τρόπος ζωής αλλάζει καθώς ο καθένας εστιάζει στο πως να διατηρεί τον εαυτό του υγειή και δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στη χώρα ή τι κάνουν οι κυβερνήτες του. Γίνονται αδιάφοροι χωρίς να ανησυχούν για τα δεινά των άλλων και έτσι χάνουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ενότητας, κάνοντας τους ανθρώπους φυλακισμένους μέσα στα ίδια τα σπίτια τους.

Οι τύραννοι Ακόμη και τώρα φοβούνται τον αντίλογο.

Είναι μια εμμονή η οποία τους απασχολεί ακόμη και τώρα υπερβολικά.Παρά τις απειλές και την προπαγάνδα η οποία χρησιμοποιείται καθημερινώς αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι οι άνθρωποι αυτοί που θα αντιδράσουν και θα σταθούν εναντίων τους παρά ο ίδιος ο κοροναϊός. Η “μεγάλη ιδέα” μιας πανδημίας δεν τους επηρεάζει, δεν τους τρομάζει. Συνεχίζουν την καταπίεση και την αδικία τους και δεν φοβούνται ούτε καν τον Παντοδύναμο.

Στην πραγματικότητα, τρομοκρατούν τους ανθρώπους με το πρόσχημα της μάχης εναντίον του Covid-19.

Ο φόβος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εγκρίνουν οι κυβερνήσεις νόμους, τους οποίους εμείς οι Άραβες θεωρούμε το φρούριο της δημοκρατίας και το Άγιο Δισκοπότηρο κάθε ελευθερίας. Εκεί (Δύση), ωστόσο, μερικές από τις κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει δικτατορική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς να αντιταχθεί και να διαμαρτυρηθεί κανείς. Αυτό συμβαίνει επειδή σκέφτονται μόνο τη δική τους ασφάλεια και προστασία έναντι του κορωνοιού και όχι την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα με μια τέτοια νέα νομοθεσία, η αστυνομία και ο στρατός έχουν την εξουσία να συλλάβουν όποιον δεν τηρεί τους κανόνες καραντίνας, αυτο-απομόνωσης και κοινωνικής απόστασης, χωρίς να χρειάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Και πάλι, γίνεται φαινομενικά για την αντιμετώπιση του ιού.

Θα καταργηθούν αυτοί οι ειδικοί νόμοι μετά την κρίση του ιού του κορανοϊού ή θα επεκταθούν “σε περίπτωση που” επιστρέψει ο ιός; Κάτι ανάλογι συνέβη στις ΗΠΑ μετά την 9/11, όταν η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επέτρεψε στις υπηρεσίες πληροφοριών να κατασκοπεύουν πολίτες των ΗΠΑ. το πλαίσιο έχει αλλάξει, αλλά οι νόμοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Κανένας, ωστόσο, δεν έχει δώσει καμία προσοχή, και τώρα οι Δυτικοί λαοί είναι επίσης αποσταθεροποιημένοι από τον Covid-19.

Η πέμπτη γενιά της τεχνολογίας ασύρματων επικοινωνιών, 5G, έφτασε για να περιορίσει την ελευθερία μας και να μας κατασκοπεύει.

Η ικανότητά του να παρακολουθεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι άνευ προηγουμένου. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να τεθεί υπό παρακολούθηση και όλα θα καταγραφούν. Αυτό έχει ήδη χρησιμοποιήσει η Κίνα για να παρακολουθεί και να ελέγχει τους πολίτες της, ειδικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού.

Πολλοί δυτικοί συγγραφείς και ακτιβιστές ανησυχούν για την ελευθερία στις χώρες τους, και φοβούνται ότι θα γίνουν σαν την Κίνα, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία κάνει τις κυβερνήσεις πιο ικανές να ελέγχουν τους ανθρώπους με άνευ προηγουμένου τρόπο. Είναι έτοιμοι να παρακολουθούν από δισεκατομμύρια πολίτες με κάμερες παντού, όλες με ενσωματωμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Εάν οι πολίτες στη Δύση φοβούνται ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις τους θα εκμεταλλευτούν τον κοραναϊό για να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο κατά της ελευθερίας και των αξιών, τότε τι γίνεται με εκείνους τους ευάλωτους ανθρώπους που ήδη υποδουλώνονται από διεφθαρμένες, τυραννικές κυβερνήσεις; Ποια θα είναι η κατάσταση στον αραβικό κόσμο, με τις νεοφασιστικές κυβερνήσεις τους που σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν την κρίση σαν σπαθί στο λαιμό τους;

Ο φόβος που προκαλείται από τον κορωνοϊό ωφελεί τους τυράννους, γι’ αυτό και δεν θέλουν να τον δουν να εξαφανίζεται. Θα ήθελα να πω ότι αν ο ιός δεν είχε εμφανιστεί φυσικά, θα έπρεπε να τον επινοήσουν. Ίσως το έκαναν.

middleeastmonitor.com



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×