Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Barbaros διεξάγει έρευνες σε οικόπεδο της ENI και Total: Αναμένεται η αντίδραση των Ιταλών και Γάλλων!

To στιγμιότυπο λήφθηκε από το vesselfinder.com στις 12 Μαΐου 2019 12:00 μμ. 

iEpikaira.-[Ενημερώθηκε στις 13/5/2019 9:50]
Στην εικόνα αποτυπώνεται το στίγμα του Barbaros (από τις 11 Μαΐου 2019 9:47 έως και 12 Μαΐου 2019 9:47) το οποίο φαίνεται να διεξάγει σεισμολογικές έρευνες κυρίως εντός του οικοπέδου 8, ίσως και στο 12 αλλά και 1 (με επιφύλαξη λόγω πιθανών αποκλίσεων στο στίγμα από το vesselfinder.com και στο διάγραμμα των οικοπέδων) της κυπριακής ΑΟΖ. 
Τα όρια των οικοπέδων είναι ενδεικτικά και μπορεί να έχουν αποκλίσεις. Το ίδιο ισχύει και για το στίγμα του σκάφους από το vesselfinder.com. To στιγμιότυπο λήφθηκε στις 12 Μαΐου 2019 12:00 μμ.

Στις 10 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκωσία κατά τις οποίες κλείδωσε η είσοδος της γαλλικής Total με ισχυρό ποσοστό στα τεμάχια 2, 3 και 8 με την εξαγορά μεριδίου των Eni-Kogas (2 και 3) και Eni (8). Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι, "εκκρεμούν κάποια νομικά σημεία τα οποία θα διευκρινιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να υπάρξει οριστική κατάληξη σε συμφωνία". Όσον αφορά στο οικόπεδο 12 η αμερικανική εταιρεία Noble Energy έλαβε την παραχώρηση από τον Οκτώβριο του 2008. Στο Οικόπεδο 12 βρέθηκε το κοίτασμα «Αφροδίτη» (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) ένα από τα μεγαλύτερα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο οικόπεδο 3 η γεώτρηση από πλευράς Eni παρεμποδίστηκε από την Τουρκία στις αρχές του 2018. Γεγονός που προοιωνίζεται και φέτος με την παρουσία του Barbaros στην περιοχή. Το ζήτημα είναι τι θα πράξουν οι εμπλεκόμενοι Ιταλοί και Γάλλοι για την διασφάλιση των δικαιωμάτων  τους, δεδομένου της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε όπως έχει ήδη εξηγηθεί σε προηγούμενο άρθρο μας

Για να έχετε LIVE εικόνα από το Fatih, επισκεφθείτε τον μόνιμο σύνδεσμο ΕΔΩ! Και για το Barbaros ΕΔΩ!


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×