Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Τί σχέση έχουν με την Ορθοδοξία;


Στην ίδια την ιδρυτική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ιουδαιοχριστιανισμός μεταλαμπαδεύτηκε στην Ευρώπη σε εποχή πολιτιστικού μαρασμού και βαθειάς κρίσης των Παραδοσιακών Αξιών, κατόρθωσε δε σε διάστημα μερικών αιώνων να εμφυτέψει τον Εβραϊκό σκοταδισμό στον κορμό του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ώστε να τον αποκόψει από τις καταβολές του [σσ. τον παγανισμό], να τον αποπροσανατολίσει από την ιστορική του προοπτική και να τον οδηγήσει στην αποσύνθεση και τον εκφυλισμό» (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- Διακήρυξη Ιδεολογικών αρχών).

Στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» (Τευχ. 2), σε κείμενο με τίτλο «ΕΜΕΙΣ» αναφέρουν: «Είμαστε παγανιστές γιατί είμαστε Έλληνες, γιατί μας είναι αδύνατο να παραδεχθούμε άλλες αξίες εκτός από αυτές που απορρέουν από το θαύμα του Ελληνικού Πνεύματος. Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέση των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού».

Στα παραπάνω μπορούν να προστεθεί πληθώρα δημοσιευμένων άρθρων του Μιχαλολιάκου και άλλων μελών της XA στα οποία υμνείται η «επιστροφή στους Ολύμπιους Θεούς», το «θερινό ηλιοστάσιο» και άλλα παρόμοια...


Παρά ταύτα επιχειρούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Όσο κι' αν προσπαθούν όμως, η αλήθεια θα βγαίνει στο φως... Ακούστε τι έχει να πει αγωνιστής και πολύ άξιος Ιεράρχης, ο μακαριστός Μητρ. Σιατίστης Παύλος:


Από το 6:35 έως το 8:55 εξηγεί γιατί η Ορθοδοξία είναι τελείως ασυμβίβαστη με τα πιστεύω της Χρυσής Αυγής ασχέτως με το τι διατείνονται οι ίδιοι σκοπίμως. 

Βασισμένο σε άρθρο του indobserver.gr



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×