7day crisis monitor

48h World Events: #0

Scanning open sources...

24h Aegean Report

STATUS: STABLE
Update:
Loading...

7day Greece-Turkey: #0

SEARCHING: Crisis Events!

Ξέχασε το Σινά που ήξερες... Η κυβέρνηση ξεπουλά ιερά και όσια

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης υπεχώρησε στον εκβιασμό των Αιγυπτίων, ότι θα εισβάλουν στην Μονή Αγίας Αικατερίνης, και ανέθεσε σε τρίτο πρόσωπο να αποσπάσει την «παραίτηση» του Αρχιεπισκόπου Σιναίου Σε Ντίσνεϋλαντ και Λούνα Παρκ θα μετατραπεί με την υπογραφή του νέου ηγουμένου το Μνημείο του Χριστιανισμού

ΟΤΑΝ ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός (ο οποίος την ώρα που ετυπώνοντο αυτές οι γραμμές, εδέχετο αφόρητες πιέσεις να παραιτηθεί από το αξίωμά του) επεβιβάζετο στο αεροπλάνο για το Κάιρο την περασμένη εβδομάδα, ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε την πρωτοβουλία του αυτή. Άπαντες αγνοούσαν. Η αιγυπτιακή κυβέρνησις «πιάστηκε στον ύπνο». Αιφνιδιάστηκε και διεμαρτυρήθη εντονώτατα στην ελληνική, μόλις εκείνος κατάφερε να εκδιώξει τους στασιαστές μοναχούς από την Αγία Αικατερίνη. Το Κάιρο θεωρούσε ότι η Αθήνα ελέγχει πλήρως τον Δαμιανό και μαζί με αυτό, το πίστευαν και μερικοί καλόπιστοι πλην αφελείς εκκλησιαστικοί κύκλοι της πατρίδας μας, που διακινούσαν την πληροφορία, ότι ο 91χρονος ηγούμενος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να υπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία που ετοιμάζει στο παρασκήνιο μαζί με τους Αιγυπτίους.

Διεκινείτο μάλιστα μεταξύ κύκλων των Αθηνών και του Αγίου Όρους και το δήθεν απόρρητο συμφωνητικό που θα υπέγραφε ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου, το οποίο όμως στην πραγματικότητα ήταν οι παρατηρήσεις μιάς δικηγορικής εταιρείας σε ένα από το πρώτα προσχέδια συμφωνίας, πριν από την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου της Ισμαηλίας. Απεδείχθη από τα γεγονότα ότι «έπεσαν» όλοι έξω: Και το Κάιρο και η Αθήνα και οι αφελείς εκκλησιαστικοί. Εισβάλλοντας στην Μονή του ο ηγούμενος απέτρεψε την υστάτη στιγμή την πραξικοπηματική εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου που θα ανεγνώριζαν αμέσως οι Αιγύπτιοι με αποστολή να υπογράψει τον συμβιβασμό Αθηνών – Καίρου, με τον οποίο θα πωληθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας και του Έθνους μας.

Γράψαμε την επομένη της βραδινής εισβολής του Αρχιεπισκόπου στο Σινά, ότι ο Δαμιανός έκανε το χρέος του ανεξαρτήτως του αν μείνει ή φύγει, και ότι εφεξής θα αποκαλυφθεί ο ρόλος όλων. Και απεκαλύφθη! Οι Αιγύπτιοι αρχικώς «έκοψαν» την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων στον υπέργηρο ιεράρχη που είναι πένης παρά τις φρικώδεις φήμες περί πλουτισμού του. Επίσης, χορήγησαν άδεια παραμονής άνευ εγκρίσεως του Δαμιανού στον περίφημο Ησύχιο (Μωχάμεντ), ο οποίος είναι γνωστός στα στελέχη της ΔΑΠ στην Ελλάδα από την δράση του σε άλλες δεκαετίες. Επέτρεψαν επίσης σε ιδιώτη Έλληνα που έχει πάει …χατζής στην Μέκκα να «λύνει» και να «δένει» έξω από το Μοναστήρι που κάποιοι αποκαλούν «μαγαζί γωνία».

Η Αθήνα ένιψε τα χείρας της για όλα αυτά διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφού το ζήτημα συζητήθηκε τρίτο (!) στην Σύνοδο της περασμένης, εξέδωσε μια λακωνική δήλωση αναγνωρίσεως του Δαμιανού. Πολύ λίγο, πολύ αργά. Ακατανόητο για εμάς τους αμύητους.

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους δεν εξέδωσε ανακοίνωση ποτέ. «Κατανοητό». Είναι διασπασμένη. Δεν της αρέσει να το διαβάζει, μας στέλνει και «μηνύματα», αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, τον οποίο ποικίλοι κύκλοι υπονομεύουν για το θέμα του Τυχικού τέως Μητροπολίτου Πάφου [iEpikaira: Για την απαράδεκτη στάση του Αρχιεπ. Γεωργίου έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα. Περισσότερα και ΕΔΩ!], εξέδωσε ανακοίνωση στηρίξεως μόλις χθες, όταν ήδη ο Σιναίου εδέχετο φοβερές πιέσεις περί παραιτήσεως. Για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τις ευθύνες που έχει μείνει αβοήθητος από την Ελλάδα τα έχουμε πεί. Μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τήρησε από την αρχή σθεναρά στάση και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Η διασπασμένη Ορθοδοξία ήταν η κρυφή χαρά της Κυβερνήσεως. Από εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ταμπουρώθηκε στην Μονή, διακήρυξε ότι η ζωή του είναι σε κίνδυνο και απείλησε ότι θα το κάνει Κούγκι, οι Αιγύπτιοι έστειλαν μήνυμα στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ότι θα εισβάλουν στην Αγία Αικατερίνη γιατί την θεωρούν αρχαιολογικό μνημείο και δεν πρέπει να είναι κλειστό! (Αυτό δείχνει την απίστευτη διαπραγματευτική ισχύ που θα είχε η Ελλάδα για ευνοική συμφωνία αν όλοι οι μοναχοί ενωμένοι υπό τον Δαμιανό ταμπουρώνοντο στην Μονή απαιτώντας κατάργηση της δικαστικής αποφάσεως, το σαράκι της ελληνικής διχόνοιας όμως επεκράτησε.) Τότε άρχισε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση της ελληνικής παραδόσεως στους ισλαμιστές και τους κόπτες του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών. Αντί να τους προειδοποιήσει δυναμικά πως οιαδήποτε πράξις ασεβείας και καταλύσεως του ασύλου σε ένα Μοναστήρι με ιστορία δεκαπέντε αιώνων (την οποία γνωρίζει άριστα η Βυζαντινολόγος Ελένη Αρβελέρ που υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στα 99α γενέθλιά της και θα μπορούσε να του την εξηγήσει) υποχώρησε α-τα-κτως.

Με εντολή Γεραπετρίτη (ο οποίος κρύβεται στα τηλέφωνα και αναθέτει τα βάρη στην υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για να μην χρεωθεί προσωπική εμπλοκή), κυβερνητικός αξιωματούχος μετέφερε τηλεφωνικώς τον αιγυπτιακό εκβιασμό στον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου και απέσπασε αρχικώς την προφορική παραίτησή του. Με ελάχιστο αντάλλαγμα αξιοπρέπειας, ότι οι στασιαστές μοναχοί θα του δηλώσουν την μετάνοιά τους. Γραπτή παραίτησις μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί, γιατί ο Δαμιανός θέτει προϋποθέσεις. Προκειμένου όμως να τηρηθούν τα προσχήματα, αποφασίστηκε το εξής:

Στην θέση του ηγουμένου της Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά θα τοποθετηθεί αν παραιτηθεί τρίτο πρόσωπο, ουδείς εκ των στασιαστών. Ο ιερομόναχος Συμεών, υπεύθυνος για το Μετόχι του Σινά στο Αλεποχώρι Μεγάρων, με άριστες σχέσεις με δυναμικό Μητροπολίτη του Λεκανοπεδίου, είναι ο επικρατέστερος, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί. Η εκλογή του θα γίνει την 7η Σεπτεμβρίου. Από την εξέλιξη αυτή αποδεικνύονται τα εξής:

Πρώτον, η υπόθεσις της Ιεράς Μονής του Σινά έχει «ξεπουληθεί» από την πρώτη στιγμή από την Κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Κάιρο. Το πως θα φθάναμε σε αυτό ήταν άγνωστο, γιατί παρεμβάλλοντο πολλοί απρόβλεπτοι παίκτες, αλλά ο στόχος ήταν δεδομένος από την αρχή. Το Σινά θεωρείται ενδοκυβερνητικώς «μικρή ασήμαντη ψηφίδα» στο ευρύτερο γεωολιτικό πλαίσιο των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων που περιλαμβάνουν το θέμα της ΑΟΖ, το θέμα της ηλεκτρικής διασυνδέσεως Ελλάδος – Αιγύπτου, για το οποίο ενδιαφέρονται ισχυρά συμφέροντα (γράψαμε γι’ αυτό με αφορμή δημοσίευμα της Corriere de La Serra) κ.α. Είναι εύκολο για μια κυβέρνηση που δεν είχε ποτέ ουσιαστική σχέση με την Ορθοδοξία, παρά μόνον υποκρίνεται, να το «θυσιάσει». Η διάσπασις της Ορθοδοξίας και οι θεωρίες συνωμοσίας των αφελών είναι μίας πρώτης τάξεως δικαιολογία για να κρύψει τις τεράστιες επερχόμενες ευθύνες της για την συρρίκνωση των πνευματικών συνόρων του Έθνους.

Δεύτερον, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ο εκλεκτός του κυρίου Γεραπετρίτη, ο οποίος μετά πάσης βεβαιότητος θα υπέγραφε κάθε επαίσχυντη συμφωνία με την Αίγυπτο. Τα ψέματα κατέπεσαν. Αποδεικνύεται ότι την επερχόμενη διακρατική συμφωνία που θα αναγνωρίζει τα ελάχιστα στην Μονή (απόκτησις νομικής προσωπικότητος, χορήγησις αιγυπτιακής υπηκοότητος στους Μοναχούς, αναγνώρισις περιορισμένων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων) θα την υπογράψει μάλλον άλλος. Χάσαμε την Αγία Σοφία, χάσαμε την Μονή Χώρας, χάνουμε και το Σινά. Τρίτο κτύπημα στην σειρά. Να περιληφθεί και αυτό στον απολογισμό όσων έγιναν για πρώτη φορά εδώ και πενήντα χρόνια.

Πηγή: estianews.gr δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο "Τον απείλησαν με εισβολή στο Σινά και αυτός «καθαιρεί» τον Αρχιεπίσκοπο"

Ποια είναι η γυναίκα που στοχοποίησαν οι στασιαστές - Τι λέει για τη γνωριμία της με τον Δαμιανό
Η 70χρονη, συνταξιούχος καθηγήτρια και μητέρα τεσσάρων παιδιών κάνει λόγο για «κουτσομπολίστικο βούρκο» - Δείτε την επιστολή της

H συγκατοίκηση και η ανάμιξη ενός τρίτου προσώπου που «επηρέαζε τη διοίκηση» της Ιερά Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά ήταν στο επίκεντρο της «εμπιστευτικής» επιστολής των στασιαστών μοναχών της Μονής που εξηγούσαν γιατί αποφάσισαν να παύσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

Συγκεκριμένα στο σχετικό υπόμνημα αναφερόταν ότι η κ. Α.Κ. είχε πρόσβαση σε αρχεία και πρακτικά, επηρεάζοντας τη διοίκηση της Μονής του Σινά.

Η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως η «πέτρα του σκανδάλου» κι ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις του Αρχιεπίσκοπου Δαμιανού μίλησε για πρώτη φορά. Μέσα από επιστολή της προς το orthodoxia.info η κυρία Κατερίνα Σπυροπούλου απαντά στα όσα τις καταλογίζονται στο υπόμνημα των στασιαστών των μοναχών παρουσιάζοντας την δική της εκδοχή.

Η 70χρονη γυναίκα, συνταξιούχος καθηγήτρια και μητέρα τεσσάρων παιδιών κάνει λόγο για «κουτσομπολίστικο βούρκο», για «ανθρωποφαγία» και «κανιβαλισμό», κι όπως υπογραμμίζει, μιλά γιατί το οφείλει στα παιδιά της «που επίσης ψευδώς έχουν λοιδορηθεί». Όπως περιγράφει στην επιστολή της η αφοσίωσή της προς τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό, πηγάζει από ευγνωμοσύνη σε αυτόν εξαιτίας της πνευματικής στήριξης που της παρείχε κατά την πολύχρονη μάχη της κόρης της Χριστίνας με βαριά ασθένεια εξαιτίας της οποίας τελικά έχασε τη ζωή της.

Στο πλαίσιο αυτής της ευγνωμοσύνης εντάσσει και το γεγονός πως έμεινε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου για διάστημα άνω των έξι μηνών όταν εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε στη Μονή χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε διαφορετικά νοσοκομεία της Αιγύπτου. Η ίδια δηλώνει ότι «Πολεμούμαι σαν μάνα, σαν πολύτεκνη, σαν γυναίκα, σαν αγωνίστρια, σαν προσηλωμένη σε υψηλά ιδανικά γιατί αφιέρωσα τα τελευταία χρόνια μου στο να συντρέξω τον πνευματικό μου πατέρα» και κλείνει την επιστολή της προειδοποιώντας πως θα κινηθεί νομικά κατά όσων την συκοφάντησαν.

Η επιστολής της Κατερίνας Σπυροπούλου:

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η «ΑΚ» ή «ΑΣ»

Τελευταία τα πυρά των «πραξικοπηματιών» μοναχών του Σινά έχουν συγκεντρωθεί στο πρόσωπό μου με απώτερο στόχο να πλήξουν το σεπτό πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.κ. Δαμιανού. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω για τον εαυτό μου, γιατί με πρόσχημα το πρόσωπό μου, βάλλεται ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός.

Είμαι λοιπόν η Κατερίνα Σπυροπούλου που τις τελευταίες μέρες έχω γίνει αντικείμενο συκοφαντιών και λοιδοριών χωρίς τη θέληση μου. Μέχρι τώρα υπέμεινα με πολύ ταπείνωση για να μην ανακατεύεται ο κουτσομπολίστικος βούρκος που έστησαν οι φερόμενοι ως ορθόδοξοι μοναχοί. Αλλά μετά από όλη αυτή την ανθρωποφαγία και τον κανιβαλισμό, οφείλω στα παιδιά μου που επίσης ψευδώς έχουν λοιδορηθεί, να μιλήσω, να καταθέσω την αλήθεια μου.

Έχει νομίζω σημασία να τονίσω ότι είμαι στο εβδομηκοστό έτος της ηλικίας μου. Η ίδια είμαι φιλόλογος και συνταξιούχος καθηγήτρια (κατ’ άλλους αγράμματη!) αφού δίδαξα 30 χρόνια στη Μέση εκπαίδευση. Επίσης δίδαξα σε σχολεία του εξωτερικού, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και στη Νυρεμβέργη Γερμανίας. Έχω φοιτήσει και στην Θεολογική Σχολή Αθηνών μέχρι το 4ο έτος. Δεν πήρα πτυχίο για τους λόγους που θα κατανοήσετε παρακάτω.

Απέκτησα 4 παιδιά, δύο αγόρια και 2 κορίτσια τα οποία μεγάλωσα με πολλή αγάπη και αφοσίωση παρέχοντάς τους με τον πρώην σύζυγό μου κάθε υλικό και πνευματικό εφόδιο. Όλα τα τέκνα μου είναι κάτοχοι πτυχίων και διδακτορικών ή μεταπτυχιακών σπουδών. Είμαι γιαγιά μιας υπέροχης εγγονής. Για το μόνο πράγμα στη ζωή μου που περηφανεύομαι είναι τα παιδιά μου, γιατί έγιναν καλοί και αγαθοί άνθρωποι, με αγάπη για τον συνάνθρωπό τους. Αλλά το μεγαλύτερο βραβείο μου και η περηφάνια μου και η ελπίδα μου είναι η καλή μου Χριστίνα τώρα βρίσκεται στην αγκαλιά του Θεού και έγινε ο δικός μου άγγελος που με προστατεύει από εκεί πάνω. Η Χριστίνα λοιπόν έζησε 42 χρόνια ένα μεγάλο σταυρό αφού έπασχε από μία σπάνια ασθένεια την Οζώδη Σκλήρυνση που προκαλούσε σωματική και πνευματική αναπηρία. Έκανε πέντε εγχειρίσεις ανοικτού εγκεφάλου με όλες τις συνέπειες και καθηλώθηκε παραπληγική σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Την υπηρέτησα αγόγγυστα με υπομονή, φροντίδα και πολλή αγάπη και στοργή. Και η μόνη λεξούλα που έλεγε συνειδητά όταν με έβλεπε και με αισθανόταν δίπλα της στη διάρκεια της πονεμένης ζωής της ήταν «μα-μά» και τα δικά μου μάτια δάκρυζαν και σπάραζε η ψυχή μου. Έτσι πάνω στην πράξη διδάχτηκα και απόκτησα τις γνώσεις της νοσηλευτικής.

Σε αυτή την διαρκή δυσκολία της ζωής μου βοήθησε ο παρηγορητικός και ενισχυτικός λόγος του πνευματικού πατρός μου κ. Δαμιανού, ώστε να αντέξω και να σηκώσω το σταυρό μου με θάρρος, τόλμη και ελπίδα.

Γνωρίζω το Σινά από τον Ιανουάριο του 1978 όταν ευρισκόταν κάτω από την Ισραηλινή κατοχή και οι Βεδουίνοι έμεναν σε σκηνές και ουσιαστικά ασφαλτόδρομοι δεν υπήρχαν. Γοητεύτηκα από την ομορφιά του γρανιτένιου τοπίου αλλά και από την πνευματικότητα του τόπου.

Το έτος 2018 ο πνευματικός μας πατέρας είχε ένα σοβαρό ατύχημα στο φρεάττυο βάθους τεσσάρων μέτρων του μικρού ασανσέρ μέσα στη Μονή λόγῳ έλλειψης προνοίας στην κατασκευή του από κάποιο μοναχό. Ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή να του ανταποδώσω την ευεργεσία του όπως το ευεργετημένο παιδί στον πατέρα του. Έμεινα στη νοσηλεία του 6 μήνες, πρώτα στο στρατιωτικό νοσοκομείο El-Galaa στην Ειδική Μονάδα Θεραπείας όπως επέτρεψαν οι Αιγύπτιοι ιατροί επειδή είδαν τις γνώσεις μου όσον αφορά στη νοσηλεία ενός πολυτραυματία και την ψυχολογική ενίσχυση του στους τρομερούς πόνους του. Απετράπη η σηψαιμία. Άλλους δύο μήνες σε δωμάτιο του νοσοκομείου όπου του έγινε ειδική θεραπεία στο αριστερό του πόδι για να μην το κόψουν και έγινε μεταμόσχευση δέρματος. Άλλους δύο μήνες στο Μετόχι Καΐρου με τις συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο για αλλαγές. Το αποτέλεσμα ήταν να εξέλθει από αυτή την περιπέτεια και να είναι σε καλύτερη κατάσταση στην υγεία του από ότι πριν κατά την ομολογία όσων τον έβλεπαν.

Είμαι Ελληνίδα χριστιανή πολύτεκνη μάνα και απευθύνομαι προς κάθε γυναίκα και μητέρα και σε κάθε λογικό άνθρωπο. Να τονίσω ότι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός προστάτευσε και έστερξε τις γυναίκες. Δεν ξεχώρισε άνδρα από γυναίκα. Πολεμούμαι σαν μάνα, σαν πολύτεκνη, σαν γυναίκα, σαν αγωνίστρια, σαν προσηλωμένη σε υψηλά ιδανικά γιατί αφιέρωσα τα τελευταία χρόνια μου στο να συντρέξω τον πνευματικό μου πατέρα.

Επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά μου για όσους ενυπογράφως με συκοφάντησαν και αναπαρήγαγαν ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες κατά του προσώπου μου και της βλαπτικής συνέπειας στην φήμη μου και την αξιοπρέπειά μου. Τα ποσά που θα προέλθουν από τις δικαστικές προσφυγές θα αποδοθούν στην Ι. Μονή Σινά.

Συγχωρέστε με αδελφοί που χρησιμοποιήθηκα στον σκανδαλισμό σας.

Κατερίνα Σπυροπούλου

Πηγή: protothema.gr
×
×
Kρίσιμα γεγονότα 7 ημερών