Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Τουρκία: Ανησυχία από πληροφορία για δημιουργία [ΔΗΘΕΝ] σταθμού της Μοσάντ στην Κύπρο

Η Τουρκία σχεδιάζει την παραγωγή τουλάχιστον 300 μαχητικών ΚΑΑΝ.

"150 KAAN θα σταλούν σε φιλικές και συμμαχικές χώρες" μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον ιστότοπο skai.gr.

Όπως σημείωσε ο Μεχμέτ Ντεμίρογλου, γενικός διευθυντής της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, "στο πρώτο στάδιο, σχεδιάζουμε να παράγουμε πάνω από 100 KAAN για την τουρκική πολεμική αεροπορία. Στόχος μας είναι να παράγουμε τουλάχιστον αυτόν τον αριθμό και για φιλικές και συμμαχικές χώρες. Επί του παρόντος, υπάρχουν χώρες που ενδιαφέρονται σοβαρά για το KAAN.

Μάλλον, δεν θα έκανα λάθος αν έλεγα ότι θα συνεργαστούμε μαζί τους και θα παράγουμε 150 KAAN για αυτές, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Τα επόμενα χρόνια, μπορώ να πω ότι σχεδιάζουμε να παράγουμε συνολικά 250-300, με την προϋπόθεση ότι θα καλύψουμε πρώτα τις ανάγκες των δικών μας αεροπορικών δυνάμεων. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για το KAAN από 4-5 χώρες. Το ενδιαφέρον αυτό έγινε ακόμη πιο ορατό μετά την πρώτη πτήση. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid bin Salman, ήρθε στην TAI και ενδιαφέρθηκε σοβαρά και λεπτομερώς για τα προγράμματά μας, και ιδιαίτερα για το KAAN, αποτελεί ένδειξη αυτού. Υπάρχουν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται επίσης για το KAAN με αυτόν τον τρόπο".

Ανησυχία στην Τουρκία για τις πληροφορίες δημιουργίας σταθμού της Mossad στην Κύπρο

Ανησυχία έχει προκαλέσει εξάλλου στην Άγκυρα η πληροφορία ότι η ισραηλινή Μοσάντ ενδέχεται να δημιουργήσει σταθμό στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης:

"Σιωνιστικός κίνδυνος δίπλα μας. Τεράστιος κίνδυνος με τη Mossad δίπλα μας"

Turkiye: "Ο σιωνιστικός κίνδυνος είναι επάνω μας! Η Mossad στη ‘Νότια Κύπρο’"

HABER 7: "Τεράστιος κίνδυνος δίπλα μας.Αποκαλύφθηκε πως οι ελληνοκύπριοι έδωσαν άδεια δημιουργίας σταθμού της Mossad"

[iEpikaira: Συνεχίζουν να χτίζουν νομιμοφανές υπόβαθρο σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στην Κύπρο. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ!]

Πηγή: capital.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×