Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Hurriyet: «Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός της Αθήνας στον τουρκοελληνικό διάλογο!»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής που θα πραγματοποιήσει σήμερα στην Άγκυρα η Ελληνίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τράβηξε την προσοχή στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εφημερίδες έγραψαν ότι πρωταρχικός στόχος της Ελλάδας ήταν να διατηρήσει μια θετική ατμόσφαιρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ θα συναντηθεί σήμερα στην Άγκυρα με την υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στη σημαντική αυτή συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Η συνάντηση διαβούλευσης, η οποία αποτελεί συνέχεια της Διακήρυξης της Αθήνας που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου 2023, έγινε σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ημερήσιας διάταξης των ελληνικών ΜΜΕ.

Και οι δύο πλευρές προσπαθούν να διατηρήσουν καλή ατμόσφαιρα

Διπλωματικές πηγές στα ελληνικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η συνάντηση γίνεται αμέσως μετά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και γράφουν ότι τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα προσπαθούν να διατηρήσουν καλό κλίμα.

Πρωταρχικός στόχος και για τις δύο πλευρές είναι να μην ξεφύγουν από τα ήρεμα νερά αφού η πιο σημαντική συνάντηση σε επίπεδο ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν στην Άγκυρα τον Μάιο.

Η εφημερίδα "Τα Νέα" έγραψε ότι οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τις ΗΠΑ παρακολουθήθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και η κρίσιμη σύνοδος κορυφής στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε 3 ημέρες αργότερα.

Τονίζοντας ότι η διαδικασία του Πολιτικού Διαλόγου είναι σίγουρα ένα θετικό βήμα για την Ελλάδα , επισημαίνεται ότι «Τα βήματα που έγιναν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο πιθανότατα θα συζητηθούν στη συνάντηση. Ένα άλλο θέμα που απασχολεί και τις δύο πλευρές είναι οι μεταναστευτικές πολιτικές. Το θέμα που μάλλον δεν θα συζητηθεί στη σύσκεψη που θα γίνει σε επίπεδο υφυπουργών είναι το Αιγαίο και «Η υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Hurriyet




ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×