Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η απάντηση του Κ. Χατζηκωστή στον Ν. Αναστασιάδη για την παρέμβαση Μητσοτάκη

Διαψεύδει τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο εκδότης και ιδρυτής του Συγκροτήματος «Δίας» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, Κώστας Χατζηκωστής.

Ο Κώστας Χατζηκωστής επισημαίνει ότι τα όσα κατέγραψε στο βιβλίο του «7 Προεδρικά Πορτρέτα» για τη στάση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του γεωτρητικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον αγωγό φυσικού αερίου, μέσω Τουρκίας, αποτελούν αντικείμενο επίσημης συνομιλίας μεταξύ του ιδίου και του τότε Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Στο βιβλίο του κ. Χατζηκωστή περιλαμβάνονται αναφορές του τέως Προέδρου, που καταμαρτυρούν παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προώθηση κατασκευής αγωγού Ισραήλ – Τουρκίας, αφήνοντας εκτός σχεδιασμών την Κύπρο.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με τους ισχυρισμούς Αναστασιάδη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χατζηκωστής σημειώνει ότι: «λυπούμαι που πρέπει να διαψεύσω τα όσα διαψεύδοντας ο φίλος μου Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει, διότι γνωρίζει ότι όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές που ο ίδιος μου είπε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν.

Ουδείς και ουδέποτε από τους έξι προηγούμενους Προέδρους διέψευσαν έστω κι ένα ιώτα της μακροχρόνιας δημοσιογραφικής και αρθρογραφικής μου πορείας. Το ίδιο ισχύει και για το βιβλίο μου.

Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους.

Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας».

Προηγουμένως, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε εκδώσει γραπτή δήλωση, απαντώντας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» με τίτλο «Βόμβες» Αναστασιάδη εναντίον Μητσοτάκη», στο οποίο γινόταν αναφορά στις αποκαλύψεις του βιβλίου του κ. Χατζηκωστή. Σημειώνεται ότι η δήλωση Αναστασιάδη έγινε αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρωί την διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα για τις 21 Μαΐου κι’ ενώ πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως πρόδηλη την παρέμβαση της Αθήνας για ανακατασκευή των αναφορών.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Αναστασιάδη:

«Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:

(α) Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας.

(β) Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει.

Συνεπώς, η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων, ή παρεμβάσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασισθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες».

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της η «Εστία» αναφέρει ότι το βιβλίο «Επτά Προεδρικά Πορτραίτα» «περιέχει σπουδαίες αποκαλύψεις, μερικές από τις οποίες προκαλούν σοκ και αφορούν στις σχέσεις του Κυπρίου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στους διαλόγους που είχε με τον κ. Χατζηκωστή, ο Κύπριος Πρόεδρος βάλλει ευθέως κατά του Έλληνος Πρωθυπουργού, ότι σε δύο περιπτώσεις θέλησε να υπονομεύσει ευθέως τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αντιθέτως επαινεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα».

Πηγή: sigmalive.com



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×