Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ο τέως ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης καταδικάζει Ελληνικά δημοσιεύματα για τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, 13:42:58

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών με αναφορά στο όνομά του και εκείνο του Eλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη δίνει μέσω δήλωσής του ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Αναστασιάδη: 

Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:

(α) Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας.

(β) Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει.

Συνεπώς η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων, ή παρεμβάσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Πηγή: amna.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×