Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Σοϊγκού: Μόνο ένα μέρος των ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται στην «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία

Η Μόσχα ετοιμάζει στρατιωτικά γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα χώρας

Μόνο ένα μέρος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εμπλέκεται στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος δήλωσε ότι ο αριθμός τους επαρκεί για την εκτέλεση όλων των αποστολών.

Οι δηλώσεις του Σοϊγκού έγιναν με αφορμή την ανακοίνωση ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στρατηγικά στρατιωτικά γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα χώρας από τον επόμενο μήνα, σε απόσταση χιλιάδων μιλίων μακριά από τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, τα γυμνάσια "Βοστόκ" (Ανατολικά) θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν στρατιωτικά σώματα από άλλες χώρες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, χωρίς να τις κατονομάσει.

«Εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι μόνο ένα μέρος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας εμπλέκεται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και το μέγεθός της επαρκεί για να εκτελέσει όλα τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί από τον αρχηγό», δήλωσε ο Σοϊγκού, σύμφωνα με τον το πρακτορείο Tass.

Τόσο οι ουκρανικές όσο και πολλές αναφορές πληροφοριών της Δύσης υποστηρίζουν ότι η Ρωσία έχει πρόβλημα έλλειψης ανδρών στην εισβολή στην Ουκρανία.

Τα γυμνάσια θα στείλουν ένα μήνυμα ότι η Ρωσία, παρά τον δαπανηρό πεντάμηνο πόλεμο στην Ουκρανία, παραμένει επικεντρωμένη στην άμυνα ολόκληρης της επικράτειάς της και είναι ικανή από στρατιωτική άποψη να διατηρήσει τη «συνήθη επιχειρησιακή δραστηριότητα», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο κατά την ανακοίνωση των ασκήσεων.

[iEpikaira: Περισσότερα και ΕΔΩ!]

Πηγή: naftemporiki.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×