Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Εδώ γελάνε: Ο Πεσκόφ είπε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του Πούτιν τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν

Η αντίδραση της Ρωσίας στις δηλώσεις Ερντογάν μετά την άρση του βέτο από την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ακόμη προγραμματίσει κάποια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη συμφωνία του ΝΑΤΟ που υπέγραψε η Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Κρεμλίνο έκανε δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πρόγραμμά του.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Συνεδριακό Κέντρο IFEMA μετά τη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είπε: «Θα συνεχίσουμε την τηλεφωνική μας διπλωματία τόσο με τον κ. Πούτιν όσο και με τον κ. Ζελένσκι αυτό το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.”

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Sputnik, όταν οι δημοσιογράφοι υπενθύμισαν τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο Πεσκόφ απάντησε: «Δεν είναι ακόμα στο πρόγραμμα».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να παραστεί προσωπικά στη Σύνοδο των Ηγετών της G20 που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ινδονησία ή να στείλει αντιπροσωπεία.

Δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει γι’ αυτό το θέμα, ο Πεσκόφ είπε ότι θα λάβουν την πιο κατάλληλη απόφαση για τα εθνικά συμφέροντα.

[iEpikaira: Αναμενόμενο... όπως σχολιάσαμε ΕΔΩ!]



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×