Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Macron: Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου

Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών, είπε ο Emmanuel Macron

Με μια βαρυσήμαντη παρέμβασή του, μετά το τέλος των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron καταδίκασε τις δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με τις οποίες αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με το ψευτοεπιχείρημα ότι η στρατιωτικοποίησή τους είναι παράνομη.
«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της.
Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας.
Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

Για Ρωσία…

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι μετά το έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιβληθούν και πρόσθετες κυρώσεις στη Μόσχα εντός των επόμενων εβδομάδων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για να προχωρήσουν οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων.
Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας για το θέμα αυτό είναι μια «θετική ένδειξη».

Πηγή: bankingnews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×