Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Αksener: Αν ο Εrdogan χάσει την εξουσία, θα μπει ισόβια στη φυλακή - Άλλη μια απόδειξη ότι τώρα που τα παίζει όλα, είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ!

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Erdogan έκανε λόγο για "σουρτούκες".

Αυξάνεται η πολιτική πίεση που ασκείται στον Tayyip Erdogan στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος, Meral Aksener, η να κάνει λόγο για πιθανότητα ισόβιας κάθειρξης του σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία.
«Δεν είσαι εσύ που τρέφεσαι από την πόλωση; Aν υπάρχει αναδρομική ισχύ των νόμων σου εσύ θα πρέπει να καταδικαστείς σε ισόβια κάθειρξη. Διότι κύριε Erdogan κανένας δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο να βάζει σε εμφύλια σύγκρουση τον λαό της χώρας», ανέφερε η Μ. Aksener.
Νωρίτερα σήμερα βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Tayyip Erdogan για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Erdogan έκανε λόγο για «σουρτούκες» (χαρακτηρισμός που παραπέμπει σε γυναίκες ελευθέρων ηθών) και «τρομοκράτες».
Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών γνωστοποίησαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Erdogan.
Ο ηγέτης του CHP Kemal Kilicdaroglu συνέστησε στον Erdogan να κρατάει το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.
Η γνωστή συγγραφέας Elif Safak εξέφρασε την οργή της για τη «ρητορική των διακρίσεων» από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Πηγή: bankingnews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×