Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τουρκία: Προκλήσεις και από τον Μπαχτσελί - «Κλεμένη περιουσία» τα Δωδεκάνησα


Την σκυτάλη από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήρε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος συνέχισε τον χορό των προκλήσεων κατά της Ελλάδα, μιλώντας στη συνεδρίαση του κόμματός του.

«Η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι εννέα στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα. Φαίνεται ότι αυτή η απρόσεκτη νοοτροπία πληγώνει ξανά τον βυθό της θάλασσας» ανάφερε και συνέχισε:

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή η ιδιότητα απέχει πολύ από το να καλύπτει την εχθρική της στάση. Το αίτημα της Ελλάδας για αεροσκάφη F-15 και F-16 δεν είναι πρόσκληση για ειρήνη, αλλά για πόλωση και μια διαδικασία που θα καταλήξει σε όπλα».

Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στα Δωδεκάνησα: «Το θέμα των Δωδεκανήσων, τα οποία είναι η συνέχεια της Ανατολίας, είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Τα Δωδεκάνησα καταπατήθηκαν με διάφορα κόλπα και με αδικίες σε βάρος της Τουρκίας.

»Είτε κοιτάξουμε αυτό το πρόβλημα στρατηγικά είτε από τη σκοπιά του δικαίου της καλής γειτονίας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η κλεμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της. Είτε με θέληση είτε με το ζόρι, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Καταλήγοντας ο Μπαχτσελί τόνισε: «Tα χωρικά ύδατα και της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι 6 μίλια. Η Ελλάδα έχει στόχο να τα επεκτείνει στα 12 μίλια. Αυτό δεν είναι εφικτό δίχως να χυθεί αίμα και δίχως τη χρήση όπλων».

Πηγή: naftemporiki.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×