Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ακάρ: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το ουκρανικό για να επιτεθεί την Τουρκία - ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ... Αυτές οι δηλώσεις έχουν σχέση με τα ανταλλάγματα για το κλείσιμο των Στενών!

«Χρησιμοποιούν ακόμη και τα γεγονότα στην Ουκρανία ως στοιχείο επίθεσης κατά της Τουρκίας», κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος υποστήριξε πως ότι Έλληνες πολιτικοί αυξάνουν την ένταση με επιθετική ρητορική και ενέργειες, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ημερήσια διάταξη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την επιθετική στάση της και πως «οι σκόπιμες εκκλήσεις που έχουν κάνει στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, είναι εξαιρετικά λανθασμένες» σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με διατηρεί με επιμονή και πεισματικά τη στάση αρχών της.
Συμπλήρωσε δε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκτελούν με επιτυχία τις δραστηριότητές τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Αναφερόμενος στη συνθήκη του Μοντρέ ο Ακάρ τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα άρθρα 19, 20 και 21 της Συνθήκης για τα Στενά του Μοντρέ, όπως κάναμε μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς για την εκτίμησή του για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ακάρ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι γείτονες με την Τουρκία δια θαλάσσης.

Δηλώνοντας ότι συνέβησαν ανεπιθύμητα γεγονότα, ο Ακάρ είπε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με θλίψη και ανησυχία. Οι θάνατοι μας στεναχωρούν. Έχουμε εξαιρετικά θετικές σχέσεις με την Ουκρανία και τη Ρωσία».

«Η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί την εξωτερική του πολιτική με αρχές. Σήμερα σεβόμαστε και συνεχίζουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα κυριαρχίας, τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών, ιδιαίτερα των γειτόνων μας και με βάση αυτή την αρχή, κάνουμε το ίδιο για την Ουκρανία. Ελπίζουμε να βρούμε κάποιες ειρηνικές και διπλωματικές λύσεις το συντομότερο δυνατό», είπε.

[iEpikaira: ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ... Αυτές οι δηλώσεις έχουν σχέση με τα ανταλλάγματα για το κλείσιμο των Στενών! Εξ ου και ο έμμεσος συσχετισμός στις δηλώσεις. Από εδώ και πέρα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα εκτροχιαστούν! Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ!]

Πηγή: liberal.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×