Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Η Μαρία Ζαχάροβα νέα πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα;

Μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα και τις σχέσεις της με τη Ρωσία αποτελούν οι πληροφορίες για την τοποθέτηση της Μαρίας Ζαχάροβα στη θέση της πρέσβειρας της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εδώ και χρόνια, είναι η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και στενότατη συνεργάτιδα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι πληροφορίες θέλουν να τοποθετείται στην Αθήνα με σκοπό την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών, που από το 2018 βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους. Αφορμή του παγώματος των σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας ήταν η απέλαση 2 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων 2, που θεωρήθηκαν υποκινητές αντιδράσεων κατά της Συνθήκης των Πρεσπών.

Αν η Μαρία Ζαχάροβα δεν έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να αναθερμανθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, τότε έρχεται για να μπορεί η Ρωσία να διαχειριστεί μια μεγάλη «κρίση» που πιθανότατα έρχεται, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το άνοιγμα του νυν Ρώσου πρέσβη προς την Ελλάδα, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δήλωσε πως η Ελλάδα έχει δίκιο σε σχέση με την επήρεια των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, μόνο ως θετική κίνηση εκλαμβάνεται από Ελληνικής πλευράς.

Ας ελπίσουμε πως η Μαρία Ζαχάροβα θα έρθει στην Ελλάδα για να προωθήσει την Ελληνο-Ρωσική φιλία και συνεργασία και όχι για να βοηθήσει στη διαχείριση μιας μεγάλης «κρίσης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

[iEpikaira: Διηνέκη τα ιστολόγια είναι τουλάχιστον τρία... ΕΔΩ. Μεγάλη επιτυχία... για την ανεξάρτητη ενημέρωση.]



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×