Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Το Ισραήλ προσφέρει υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας - Επιβεβαίωση iEpikaira

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην «Independent Arabia» ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να προσφέρει υποστήριξη στους Κούρδους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να τους προμηθεύσει όπλα για τις τουρκικές επιθέσεις, όπως σημειώνει το κουρδικό BasNews.

Ο ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ έμεινε έκπληκτο από τον σχεδιασμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά από τη βόρεια Συρία και να εγκαταλείψει τους Κούρδους στη μοίρα τους. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και αν ακόμη δεν αναλάβουν στρατιωτική δράση ενάντια στις τουρκικές επιθέσεις θα τους βοηθήσουν.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέπληξε με την απόφασή του και τον σημαντικότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή, δηλαδή το Ισραήλ, και τόνισε ότι έλαβε τις αποφάσεις αυτές με δική του πρωτοβουλία.

Είπε ακόμη ότι το Ισραήλ ανησυχεί για την άρση της υποστήριξης των Κούρδων στη βόρεια Συρία, οι οποίοι συγκρούστηκαν και νίκησαν το ISIS κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου και τόνισε ότι το Ισραήλ έχει καλό συντονισμό με τους Κούρδους στον τομέα της ασφάλειας.

«Το Ισραήλ χρειάζεται τους Κούρδους για προστασία από την Τουρκία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε επίθεση των Κούρδων προς τις τουρκικές δυνάμεις», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, ωστόσο δεν έδωσε πληροφορίες για τον τύπο των όπλων, όπως σημειώνεται.

[iEpikaira: Επιβεβαίωση των όσων γράψαμε απο την πρώτη στιγμή της  τουρκικής εισβολής στην Συρία ΕΔΩ!]

basnews.com
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×