Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Η επικράτηση του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη θα σηματοδοτήσει το τέλος της συμμαχίας Ερντογάν-Μπαχτσελί και πρόωρες εκλογές!

Θερμότατο αναμένεται το καλοκαίρι στην Τουρκία. Καθημερινά προστίθενται και άλλα προβλήματα στην καταρρέουσα οικονομία, στην αγορά των S-400, στη Συρία, με την ανικανότητα της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε στο Σότσι και φυσικά στην Μεσόγειο με τους τσαμπουκάδες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης , η πολιτική ζωή στο εσωτερικό της χώρας κλυδωνίζεται με τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Κωνσταντινούπολης , στις 23 Ιουνίου.

Δημοσιογράφοι επικαλούνται διάφορα απίστευτα σενάρια που ακούγονται στα πηγαδάκια της Άγκυρας. Ένας από αυτούς ο Αχμέτ Τακάν ισχυρίζεται στην εφημερίδα Γενίτσαγ, ότι ακόμα κι εντός του κυβερνώντος κόμματος, κάποιοι δεν πιστεύουν ότι η εξουσία θα καταφέρει να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα. Αμφισβητούν την ικανότητα του Ερντογάν να επιβληθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Οι φήμες εστιάζονται κυρίως γύρω από τις προθέσεις των δυσαρεστημένων του ΑΚΡ πρώην στενών συνεργατών του σουλτάνου Γκιουλ, Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν.

Ο Τακάν εκτιμά ότι 50-60 βουλευτές του ΑΚΡ είναι έτοιμοι να αποσχιστούν και να ακολουθήσουν αμέσως τον Μπαμπατζάν. Σε αυτή την περίπτωση θα καταρρεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία των Ερντογάν-Μπαχτσελί στη Βουλή. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες εκλογές, κάτι που θεωρούν σχεδόν βέβαιο όλοι οι αναλυτές.
Η επικράτηση του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις συκοφαντίες και τη μαύρη προπαγάνδα που ασκήθηκε σε βάρος του, θα σηματοδοτήσει το τέλος της συμμαχίας ΑΚΡ-ΜΗΡ.

Αιτία όλων αυτών των δυσμενών εξελίξεων είναι το πάθος του Ερντογάν να γίνει ένας περιφερειακός ηγέτης στη Μέση Ανατολή. Φαινομενικά δείχνει να θέλει να απομακρυνθεί από τη Δύση, πάνω στην οποία είναι γαντζωμένος, αλλά τρέμει στην ιδέα της απομόνωσης . Θέλει να είναι ανεξάρτητος και να κινείται όπως αυτός θέλει παραβιάζοντας διεθνείς κανόνες , συνθήκες και Συμμαχίες. Δεν επιθυμεί κανέναν έλεγχο και αρνείται να σεβαστεί τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας. Όλα αυτά δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει την Τουρκία σε περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες για να κερδίσει λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία.

[iEpikaira: Το είπαμε και το ξαναλέμε... Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είναι κρίσιμες! Εάν ο εκλεκτός του Ερντογάν χάσει, είναι πιθανό ότι θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις. Εάν πέσει η κυβέρνηση που βασίζεται σε εύθραυστους συσχετισμούς, τότε κινδυνεύει ακόμη και η ίδια η ζωή του νεοσουλτάνου...]

Πηγή: Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ militaire.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×