Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Θ.Βερέμης: Το όνειρό μου η δημιουργία μιας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας!

[iEpikaira: Δημοσιεύθηκε το 2011 αλλά επίκαιρο όσο ποτέ...]
Υπομονετικά εργάζονται εδώ και δεκαετίες όλοι όσοι σήμερα εμφανίζονται ξεκάθαρα να προωθούν όχι απλά την ελληνοτουρκική φιλία (για την οποία έχει χυθεί ποταμός προπαγανδιστικού μελανιού)αλλά μέχρι και την ελληνοτουρκική... ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ! Ένας από αυτούς και ο πολυδιαφημισμένος καθηγητής Βερέμης, που αποτελεί έναν εκ των πρωτεργατών του ύποπτου "ντοκυμαντέρ" του καναλιού του Αλαφούζου που αφορά στην Επανάσταση του 1821!

Τον Μάιο λοιπόν του 1996 έγινε μια ερώτηση στη βουλή σχετικά με τις δραστηριότητες του περιβόητου ΕΛΙΑΜΕΠ απο τον βουλευτή Δράμας, Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη απευθυνόμενους στους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης. Στην ερώτησή του αναφερόταν στις θέσεις που προωθεί το Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής και στη χρηματοδότησή του από κρατικά κονδύλια. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά: "... Το ίδρυμα καθοδηγείται από τις αντιλήψεις του προέδρου του, καθηγητή κ. Θάνου Βερέμη, που είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες στις θεωρίες του ελληνοτουρκισμού και εν συνεχεία προσχώρησε στην επιστημονική διεθνολογική προβολή της γεωοικονομικής αντίληψης και προβλέπει στο ιδεώδες όχι της απλής ελληνοτουρκικής συνύπαρξης, αλλά της δημιουργίας μιας πολιτικής φόρμουλας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Ο κ. Βερέμης προλόγισε και έγραψε άρθροκαι εξέδωσε σε ανατύπωση μέσω του ιδρύματος, με κρατική επιχορήγηση, το έργο NATIONALISM & NATIONALITY, που διέθεσε σε ιδρύματα, οργανισμούς και πρεσβείες και στο οποίο υποστηρίζει ότι:
1.Η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα.
2.Το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενινά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων.
3.Αποτελεί εθνικιστική προσπάθεια η χρήση της γλώσσας και της θρησκείας.
4.Όταν έγινε η προσάρτηση της Μακεδονίας στο Ελλληνικό Κράτος απο τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκατοικείτο κατά πλειοψηφία απο ελληνόφωνους και όχι απο Έλληνες"!

Τίποτε λοιπόν δεν είναι τυχαίο... Και φυσικά πάντα με κρατικό χρήμα δούλευαν οι εγχώριοι εχθροί του Έθνους! Αυτός είναι ο Βερέμης του "Σκάι"!

Περισσότερα ΕΔΩ...

Πηγή: stoxos.gr το είδαμε στο sxolianews.blogspot.comesxatianasxesi.blogspot.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×