
Μεταξύ τους ήταν και μία γυναίκα - Εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τους παρέδωσε η Αερονομία στην Αστυνομία
Συναγερμός σήμανε στην Τανάγρα, όταν τέσσερα άτομα κινεζικής υπηκοότητας εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Οι κινήσεις τους θεωρήθηκαν ύποπτες και σήκωσαν «σκιές» κατασκοπείας, καθώς ανάμεσα σε όσα κατέγραψαν περιλαμβάνονται και μαχητικά αεροσκάφη Rafale.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις Κινέζοι – δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένας νεαρός – έγιναν αρχικά αντιληπτοί από την Ασφάλεια της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), η οποία τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το σημείο. Εκείνοι, όμως, μετέβησαν σε κοντινή γέφυρα και συνέχισαν να τραβούν φωτογραφίες των εγκαταστάσεων της ΕΑΒ και της 114 Πτέρυγας Μάχης, αγνοώντας τις συστάσεις.
Αμέσως ενημερώθηκε η Αερονομία της 114 ΠΜ, η οποία επενέβη, εντόπισε τα άτομα και προχώρησε στην προσαγωγή τους. Στη συνέχεια, οι Κινέζοι παραδόθηκαν στην αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Τανάγρας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν στην κατοχή τους σημαντικό όγκο φωτογραφικού υλικού από την περιοχή, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για ενέργεια με χαρακτηριστικά συστηματικής καταγραφής.
Η υπόθεση ερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα, ενώ τα ευρήματα έχουν ήδη τεθεί υπό αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας.
Πηγή: protothema.gr
Επίσημες κατηγορίες για την Τανάγρα - Κατηγορούνται για κατασκοπεία οι τέσσερις Κινέζοι που φωτογράφιζαν Rafale

Η αρχική παρουσία τους κοντά στις εγκαταστάσεις προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ασφάλειας της ΕΑΒ
Σε υπόθεση με διαστάσεις εθνικής ασφάλειας εξελίσσεται το περιστατικό που σημειώθηκε στην Τανάγρα, όπου τέσσερις υπήκοοι Κίνας – δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένας νεαρός – συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζουν κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της 114 Πτέρυγας Μάχης, βάσης των μαχητικών Rafale.
Αγνόησαν τις συστάσεις ασφαλείας και συνέχισαν τη φωτογράφιση
Η αρχική παρουσία τους κοντά στις εγκαταστάσεις προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ασφάλειας της ΕΑΒ, η οποία τους ζήτησε να απομακρυνθούν.
Οι τέσσερις υπήκοοι Κίνας, όμως, μετέβησαν σε κοντινή γέφυρα και συνέχισαν τη φωτογράφιση, παρά τις προειδοποιήσεις.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αερονομία της 114 ΠΜ, που προχώρησε στη σύλληψή τους και τους παρέδωσε στην Αστυνομία Τανάγρας.
Κατηγορίες για κατασκοπεία – Συνεχίζεται η προανάκριση
Στην κατοχή των τεσσάρων εντοπίστηκε μεγάλος όγκος φωτογραφικού υλικού, με εικόνες από την ευρύτερη στρατιωτική περιοχή.
Σήμερα τους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για κατασκοπεία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή οργανωμένο δίκτυο.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι γεννημένοι το 1972, 1978, 1979 και 2009.
Οι τρεις διέμεναν σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, ενώ ο τέταρτος δηλώνει μόνιμη κατοικία στον Πειραιά.
Πηγή: bankingnews.gr
.png)
