πηγή documentonews |
Να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή και να αποκλείσει την Ελλάδα από τον έλεγχο σημείων ανατολικά της κοίτης του Έβρου επιδιώκει η Τουρκία. Τα πρόσφατα περιστατικά στις Φέρες – δεν σηκώνουν διαψεύσεις και ανακοινώσεις για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, οι πρώην ή οι νυν – αναμφισβήτητα δείχνουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει ακόμη μία ήττα στον Έβρο. Με μεθοδικότητα και κυρίως πατώντας πάνω σε κάθε ευκαιρία που μπορεί να διακρίνει από τις ελληνικές κινήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις.
[Το παρόν άρθρο μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια από ΕΔΩ...]
Η περιοχή του Μελισσοκομείου, για τους ανθρώπους του Έβρου είναι γνωστή. Οι πλημμύρες του Έβρου, έχουν συνοδευτεί από δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή. Κάθε φορά, κάποιο ανάχωμα θα σπάσει, περιοχές θα γεμίσουν νερά.
Τώρα αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, είναι να ελέγξει τελείως τους ανατολικούς προμαχώνες του Έβρου.
Βοσκότοποι ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις για την Τουρκία έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αν υπάρχει ελληνική παρουσία υπάρχει και έλεγχος στα σημεία διέλευσης μεταναστών.
Το συγκεκριμένο σημείο στο Μελισσοκομείο επιτρέπει στην Ελλάδα την κατόπτευση ολόκληρης έκτασης. Αν το ελέγξει η Τουρκία η Ελλάδα χάνει κάθε πλεονέκτημα κι αυτό θέλουν οι Τούρκοι.
Το στήσιμο φράχτη από τις ελληνικές αρχές από την απέναντι όχθη του Έβρου δεν έχει κανένα νόημα. Αντίθετα αν η Τουρκία κυκλώσει την περιοχή, ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από αυτή.
Και αυτός είναι ο στόχος της Τουρκίας. Να κάνει την κίνηση περικύκλωσης των απέναντι ελληνικών εδαφών.
Το έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν, με γνωστότερο το επεισόδιο για την Αχλάδα στο τέλος της δεκαετίας του 1970 στην περιοχή του Πόρου.
[iEpikaira: Το ζήτημα της τοποθέτησης του φράχτη έχουμε επισημάνει ότι είναι υψίστης σημασίας. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι που οφείλει να αντιμετωπίσει (σσ. παράνομη εισβολή), πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το ενδεχόμενο της αμφισβήτησης των συνόρων. Περισσότερα ΕΔΩ. Ένα σενάριο που οφείλει να εξεταστεί είναι η τοποθέτηση διπλού φράχτη όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ένα στο όριο των συνόρων και ένα στα μετόπισθεν όπως στην περίπτωση του Μελισσοκομείο, που το παρόν άρθρο αναφέρει.]
Πηγή: thrakinea.gr