Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Έδιωξαν τον νόμιμο μουφτή από τζαμί και στην Αθήνα σφυρίζουν αδιάφορα

Εισαγγελέας στη Θράκη υπάρχει; 

Την ώρα που στην Αθήνα οι κυβερνητικοί υπουργοί ,αξιωματούχοι και παράγοντες δίνουν μάχη να μας πείσουν ότι όλα είναι ρόδινα στις σχέσεις με την Τουρκία, η Άγκυρα κάνει κάθε μέρα κάτι για να τους διαψεύσει και να του εκθέσει. Οι φιλότιμες προσπάθειες του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με συνεντεύξεις στις οποίες έχουν ακουστεί απίθανες απόψεις όπως περί …γενναιότητας στις υποχωρήσεις, «σβήνονται» με γεγονότα που δεν μπορούν να μείνουν στη σκιά. Έστω κι αν τα φώτα των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης μένουν σβηστά για τη Θράκη.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εισαγγελέας στη Θράκη και γιατί ακόμη δεν έχει επέμβει…

Η μοναδική αντίδραση στην Αθήνα, προέρχεται από το κόμμα της ΝΙΚΗΣ που σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Στις 11 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης αμαυρώθηκαν από ένα απίστευτο συμβάν. Μετά την τελετή οι τρεις μουφτήδες, που η πολιτεία με τις νόμιμες διαδικασίες αναγνώρισε, είχαν την πρόθεση να μπούν για την μεσημεριανή προσευχή τους στο παρακείμενο τέμενος Τσινάρ. Εκεί δέχθηκαν την επίθεση παρακρατικών μειονοτικών που τους εμπόδισαν. Οι δύο μουφτήδες έφυγαν εγκαίρως, ενώ ο (ιατρός!) Χουσεΐν Μπαλτατζή με την συνδρομή άλλων σεσημασμένων ανθρώπων/πρακτόρων της Άγκυρας επιτέθηκε με ιταμό ύφος στον νόμιμο μουφτή Κομοτηνής, Τζιχάτ Χαλήλ και χωρίς να σεβαστεί τον χώρο, τον ανάγκασε να βγει από το προαύλιο πριν καν προλάβει να εισέλθει στο τζαμί.

Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να κινηθεί αυτεπάγγελτα η αρμόδια Εισαγγελία και να αναλάβει, επιτέλους, το ελληνικό κράτος την προστασία της τήρησης της τάξης αλλά και του δικαιώματος συμμετοχής σε θρησκευτικές εκδηλώσεις; Γιατί δεν κινητοποιήθηκε η Αστυνομία που βρισκόταν εκεί και γιατί καθυστέρησε η διαδικασία αυτοφώρου;

Θυμίζουμε ότι ο Μπαλτατζή ήταν ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του αλυτρωτικού κόμματος DEB στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου. Επίσης, είναι πρόεδρος της ΜΚΟ «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας» που οργάνωσε (4/8/2024) συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με Τουρκοκύπρια να τραγουδάει για την κατάληψη της Σμύρνης από τον Κεμάλ και είναι αυτός που προκαλεί λειτουργικά ζητήματα στο νοσοκομείο Ξάνθης (όπου εργάζεται με παροχή υπηρεσίας) μιλώντας επιδεικτικά στην τουρκική γλώσσα. Και τώρα αυτοί οι τραμπουκισμοί μπροστά στις κάμερες μαζί με άλλα έξι άτομα σε βάρος του νόμιμου μουφτή. Φανταζόμαστε πως ήταν σύμπτωση ότι την ίδια μέρα συνέτρωγε στην Ξάνθη με τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής…

Το Δημοκρατικό-Πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ ζητάει από την Κυβέρνηση να περιφρουρήσει το κύρος της πολιτείας και των θεσμών της, στέλνοντας σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας πως δεν θα ανεχθεί ενέργειες που ποδηγετούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Πηγή: militaire.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×