Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Η Hamas δεν μπορεί να ηττηθεί ως ιδεολογία

«Η Hamas είναι μια ιδεολογία. δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια ιδεολογία», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος των IDF
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari υποστήριξε ότι η Hamas δεν μπορεί να ηττηθεί ως ιδεολογία, αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να... μαζέψει τα σχόλια του και να επιβεβαιώσει ότι μένει «προσηλωμένη στην καταστροφή της παλαιστινιακής οργάνωσης».
«Η Hamas είναι μια ιδεολογία. δεν μπορούμε να εξαλείψουμε μια ιδεολογία», τόνισε σχετικά ο Hagari στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Το να λέμε ότι θα εξαφανίσουμε τη Hamas είναι σαν ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των ανθρώπων. Εάν δεν δώσουμε μια εναλλακτική λύση, στο τέλος, θα έχουμε τη Hamas», εξήγησε με νόημα.
Πάντως, τα σχόλιά του αντικρούστηκαν γρήγορα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, του οποίου το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι η επίθεση στη Γάζα δεν θα τελειώσει μέχρι να ηττηθεί η Hamas.
«Το υπουργικό συμβούλιο πολιτικής και ασφάλειας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Netanyahu έχει ορίσει ως έναν από τους στόχους του πολέμου την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Hamas», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
«Ο ισραηλινός στρατός είναι φυσικά αφοσιωμένος σε αυτό», συμπλήρωσε το γραφείο Τύπου του Netanyahu.

[iEpikaira: Ερώτημα... Εφόσον δεν μπορούν να εξαλείψουν μια ιδεολογία με τα όπλα, γιατί ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Χεζμπολάχ;]

Πηγή: bankingnews.gr

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου ότι «η Χαμάς δεν μπορεί να εξαλειφθεί»
«Όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πλανάται», είπε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χάγκαρι

O Ντάνιελ Χάγκαρι, αρχιπλοίαρχος και εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), εκτίμησε σε συνέντευξή του ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» και ότι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούν οι όμηροι στη Γάζα, είναι μέσω συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα που κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος εκφράζει δημοσίως τέτοια άποψη, αμφισβητώντας έναν από τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου, τους οποίους άλλωστε έχει ορίσει ο ίδιος ο Νετανιάχου.

«Η Χαμάς είναι ιδεολογία, η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων. Όποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πλανάται», είπε ο εκπρόσωπος των IDF στη συνέντευξη. «Η Χαμάς είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, δρα πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί η Χαμάς είναι να υπάρξει νέα ηγεσία στη Λωρίδα της Γάζας. «Εάν δεν φέρουμε κάτι διαφορετικό στη Γάζα, εντέλει θα μείνουμε με τη Χαμάς», προειδοποίησε.

Ο αρχιπλοίαρχος Χαγκάρι παραδέχτηκε πως είναι «αδύνατον» να απελευθερωθούν με στρατιωτικές επιχειρήσεις όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο ανταλλαγής αιχμαλώτων, σχόλιο που όπως σχολίασε η εφημερίδα Haaretz αντανακλά το χάσμα ανάμεσα το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Άμεση αντίδραση Νετανιάχου και διευκρινίσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση από το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η εξάλειψη της Χαμάς είναι στόχος που έχει καθοριστεί από το υπουργικό συμβούλιο και ο ισραηλινός στρατός παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν.

Σε διευκρινιστική ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Telegram, υπογραμμίζεται πως ο Χαγκάρι αναφέρθηκε στη Χαμάς ως ιδεολογία και η δήλωσή του δεν πρέπει να παρερμηνευτεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ naftemporiki.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×