Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κ. Μητσοτάκης στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!

Στο Τορίνο της Ιταλίας συναντιέται από τις 7 έως και τις 10 Ιουνίου η περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (BILDERBERG) και μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζει μια επιφανής ελληνική παρουσία. Του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ αρχίζουν αύριο, Πέμπτη 7 Ιουνίου, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το έχει ακόμα ανακοινώσει.

Γιατί άραγε το κρατάει μυστικό; Φοβάται αντιδράσεις; Κράξιμο; Πότε σκοπεύει να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη για τη συμμετοχή του;

Αφού η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν είναι κάτι «κακό», γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανακοινώνει τη συμμετοχή του με τη δέσμευση μάλιστα όταν γυρίσει από εκεί να μας πει και τι συζήτησε;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εξάλλου από εκείνους που μιλάνε για φανερή διπλωματία; Ώρα να μας φανερώσει τα «μυστικά» της Μπίλντερμπεργκ λοιπόν.

Τι είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών.

Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο -συνήθως στην Ευρώπη- και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.

Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954.

Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Οι συναντήσεις οργανώνονται από την οργανωτική επιτροπή με δύο μέλη από κάθε περίπου 18 έθνη.

Επίσημες θέσεις, εκτός από αυτή του πρόεδρου, είναι ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας.

Με δελτίο Τύπου από το «American Friends of Bilderberg» του 2008 δηλώθηκε ότι: «η μόνη δραστηριότητα της Μπίλντερμπεργκ είναι το ετήσιο συνέδριό της.

»Κατά τις συναντήσεις, δεν προτείνονται λύσεις, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν εκδίδονται δηλώσεις πολιτικής».

«Και σημειώστε ότι τα ονόματα των συμμετεχόντων ήταν στη διάθεση του Τύπου».

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Α. Μπιλ (James A. Bill) η «οργανωτική επιτροπή συνεδριάζει συνήθως δύο φορές το χρόνο για να σχεδιάσει προγράμματα και να συζητήσουν την λίστα των συμμετεχόντων».
Θεωρίες συνωμοσίας

Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο.

Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις. Κριτική στη λέσχη έχουν ασκήσει μεταξύ άλλων η οργάνωση «John Birch Society», καθώς και συγγραφείς όπως ο Καναδός Daniel Estulin, ο Βρετανός David Icke, και ο Αμερικανός Τζιμ Τάκερ και ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Alex Jones.

Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ σκοπεύει να υπονομεύσει την ακεραιότητα των Η.Π.Α, καθώς και άλλων χωρών, με την συνένωση τους σε μια υπερεθνική δομή με το όνομα Βορειοαμερικανική Ένωση, αντίστοιχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόναθαν Ντάφι, γράφοντας στο BBC, αναφέρει:

«Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται στα πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα… Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ».



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×