Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Μας πυροβολούν... και εμείς γελάμε!

Νωχελική η ελληνική ηγεσία απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις σε βορρά και νότο – Απίστευτο: Ο Ερντογάν «μαρτύρησε» ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην είναι προκλητικός σαν τον Δένδια και εκείνος… συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις – Λέξη και για το επεισόδιο κατά συνοριοφύλακα στον Έβρο

Ενας φρουρός των ελληνικών συνόρων δέχθηκε μια σφαίρα από την άλλη πλευρά των συνόρων και εμείς συζητούμε αμήχανα, διερωτώμενοι από ποιόν μπορεί να προήλθε ο πυροβολισμός. Αυτό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ στην Κύπρο οι Τούρκοι πανηγύριζαν την επέτειο της εισβολής, με την δική μας πολιτική ηγεσία να ψελλίζει αμήχανα ένα προσχηματικό «δεν ξεχνώ». Για το επεισόδιο στον Έβρο δε, σιγή. Όμως και από διακινητή λαθρομεταναστών να προήλθε η σφαίρα, το τουρκικό Κράτος είναι υπαίτιο. Το τουρκικό Κράτος υποθάλπει, δεκαετίες τώρα, τους λεγομένους «δουλεμπόρους», τους διακινητές της ανθρώπινης δυστυχίας, την οποία η Άγκυρα έχει μετατρέψει σε εργαλείο πιέσεως προς την Ελλάδα. Ευτυχώς ο Έλλην συνοριοφύλακας έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αναρρωνύει.

Όμως η εθνική μας υπερηφάνεια πλήττεται ανεπανορθώτως, όχι απλώς από αυτά που λέγουν οι Τούρκοι, αλλά από την ανοχή στις συνεχείς ταπεινώσεις που επιδεικνύει η ελληνική Κυβέρνησις. Ο Έλλην Πρωθυπουργός. Ο οποίος δέχεται και «συμβουλές» από τον Τούρκο Πρόεδρο για μέλη της Κυβερνήσεώς του. Από τον Ερντογάν μάθαμε ότι τον διαβεβαίωσε πως «δεν σκέπτεται» να κάνει δηλώσεις ανάλογες με αυτές του κ. Δένδια και ο κ. Μητσοτάκης δεν τον διέψευσε! Είπε ο Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους: «Πρόσφατα, δυστυχώς, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε και πάλι παράλογες δηλώσεις. Συναντηθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό και τους είπαμε:

“Στις 20 του μήνα θα είμαστε στη Βόρεια Κύπρο. Άκουσα ότι θα είσαι και εσύ στον νότο. Υποθέτω ότι δεν θα μας κοροιδέψεις όπως ο Δένδιας από εκεί”. Είπε (ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν) ότι δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο!

Είπαμε: “Αν δεν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, δεν πειράζει”, οπότε συνεχίζουμε τον δρόμο μας».

Και τι ήταν το «παράλογο» που είχε πεί ο κ. Δένδιας; Είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «κατακτητές». Και για αυτό ο Ερντογάν εκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να τον βάλει στην θέση του». Εδήλωσε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε άλλες προθέσεις, προφανώς δεν γνώριζε τη συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη, έκανε δηλώσεις πέρα-δώθε. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο αγενής και ανήθικη δήλωση από το να πεί ότι οι Τούρκοι είναι κατοχική δύναμη εκεί. Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται να βάλει αυτόν τον υπουργό στη θέση του. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ περισσότερο πάντως. Ο,τι είχαμε να πούμε το είπαμε. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας».

Το απαράδεκτο είναι ότι δεν του απήντησε, ως θα όφειλε, ο Έλλην Πρωθυπουργός ότι τίποτε δεν είναι πιο ανήθικο από την τουρκική πολιτική στην Κύπρο. Αλλά δυστυχώς συνεχίζουμε να αποδεχόμεθα την ταπείνωση χωρίς να απαντούμε. Με μεγάλη καθυστέρηση μόνον και αφού ο Πρωθυπουργός είχε επιστρέψει στην Αθήνα προέβη σε δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να πεί ότι «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη». Μόνον αυτό.

Άλλωστε απέφυγε ο Πρωθυπουργός να θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της και για την Κύπρο. «Ο ελληνισμός δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να επανενωθεί η Κύπρος, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές και να γυρίσει η σταθερότητα και η ειρήνη στη μεγαλόνησο» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Να επανενωθεί ποιος με ποιόν; Και υπό ποίους όρους και προϋποθέσεις; Και πως θα επουλωθούν οι πληγές αν δεν ανατραπεί το απαράδεκτο καθεστώς της κατοχής;

Και γιατί ο Πρωθυπουργός ομιλεί για ειρήνη και σταθερότητα και φοβείται να ομιλήσει για ελευθερία; Για απελευθέρωση των κατεχομένων; Αυτός δεν είναι ο στόχος του ελληνισμού; Και πως θα επιτευχθεί; Με το να επαναλαμβάνουμε μονότονα εκείνο το «δεν ξεχνώ»;

Αλλά συνέχισε: «Έχοντας όπλο την περήφανη καρδιά και οδηγό την ωριμότητα του χρόνου είμαστε στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή. Τα διδάγματα του χθες να γίνουν προτάγματα για το σήμερα». Πόσο, αλήθεια, υπερήφανοι μπορεί να είμαστε όταν βλέπουμε τον Ερντογάν να θριαμβολογεί για τα εγκλήματα του 1974 χωρίς να του απαντά η Κυβέρνησίς μας; Χωρίς να αντιδρά σε τίποτε από όσα λέγει και να συνεχίζει να ανέχεται προσβολές, διεκδικήσεις, ταπεινώσεις; Όσο για την «ωριμότητα του χρόνου», δεν κατανοεί ο κ. Μητσοτάκης πως τα 50 χρόνια που πέρασαν παγίωσαν μια κατάσταση κατοχικής βαρβαρότητος, που αν θέλουμε να την ανατρέψουμε απαιτούνται δραστικά μέτρα;

Και κατά τι τα διδάγματα των 50 ετών έγιναν προτάγματα; Διότι εμείς βλέπουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, να διακατεχόμεθα από την ίδια φοβικότητα, να συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που επί 50 χρόνια έχει αποδειχθεί ατελέσφορος και να εφαρμόζουμε την ίδια πολιτική που επί 50 χρόνια έχει αποδειχθεί καταστροφική. Εν τέλει ίσως δεν χρειάζεται να μας ταπεινώνει ο Τούρκος. Αυτός βρίσκει απλώς πρόσφορο έδαφος, αφού μόνοι ταπεινώνουμε τον εαυτό μας και υποβαθμίζουμε τις εθνικές υποθέσεις μας.

Πηγή: estianews.gr δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο "Μας πυροβολούν στον Έβρο, μας ταπεινώνουν στην Κύπρο"


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×