Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Η Μόσχα αντέδρασε έντονα στη συμμετοχή της Αρμενίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον

Η ρωσική πλευρά λυπάται βαθιά για τη συμμετοχή της Αρμενίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Γκαλουζίν σε συνομιλία με το RIA Novosti που δημοσιεύθηκε σήμερα, 11 Ιουλίου.«Μιλώντας για τον τομέα της ασφάλειας, θέλω να τονίσω ότι η Αρμενία παραμένει μέλος του CSTO και είναι συμβαλλόμενο μέρος σε πολυάριθμες διμερείς συμφωνίες στον στρατιωτικό και στρατιωτικό-τεχνικό τομέα». είπε ανώτερος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αντί για μια εποικοδομητική προσέγγιση για τη συζήτηση των ανησυχιών του Ερεβάν, δυστυχώς, επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο.

«Η Αρμενία προτιμά να αυξήσει την αλληλεπίδραση με το ΝΑΤΟ ή μεμονωμένα μέλη της συμμαχίας, ειδικά όσον αφορά την εφαρμογή των προτύπων του ΝΑΤΟ, την αγορά όπλων ή τη διεξαγωγή κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μάχης, για να μην αναφέρουμε τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής αυτού του στρατιωτικού-πολιτικού μπλοκ που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον αυτές τις ημέρες. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν τίποτε άλλο παρά εξαιρετική λύπη», τόνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου.Σημειώθηκε επίσης ότι «εμβαθύνοντας τη συνεργασία με τέτοιους ρυθμούς με αυτούς που στόχο έχουν τη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας, το Ερεβάν με τα χέρια του κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει σοβαρά την κατάσταση στον Νότιο Καύκασο, εις βάρος της δικής του ασφάλειας».

--