Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Αμετακίνητος ο Nasrallah: "Η αντιπαράθεση στην περιοχή είναι η μεγαλύτερη μάχη μετά το 1948" λέει, απειλώντας ανοικτά για κόλαση πυρός...

Πολύπλοκη αποδεικνύεται η εξίσωση του μεσανατολικού εν μέσω κλιμάκωσης στα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Biden να κατευνάσει τις κλιμακούμενες εντάσεις στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις λόγω της πολυπλοκότητας της επίτευξης εκεχειρίας στη Γάζα, μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, την Πέμπτη 27/6.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η χαλάρωση των εντάσεων κατά μήκος των βόρειων συνόρων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επίτευξη μιας άπιαστης εκεχειρίας στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι συμμετέχει ενεργά σε διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εντάσεων στο Βορρά - μετά από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες διαπραγμάτευσης για παύση των εχθροπραξιών στον παλαιστινιακό θύλακα.
Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Hassan Nasrallah επανέλαβε ότι «το κίνημα της αντίστασης θα συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον ισραηλινών στόχων» μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.
Οι προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Amos Hochstein να συντάξει μια συμφωνία που θα εμπεριέχει την απόσυρση της Hezbollah από τα σύνορα από τη έχουν κατηγορηματικά απορριφθεί, υποστηρίζει το σχετικό ρεπορτάζ.
Σχετικά με αυτό το θέμα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden είπε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη: «Η λογική του Nasrallah... είναι ότι όλα συνδέονται με τη Γάζα και μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τα πυρά προς το Ισραήλ δεν πρόκειται σταματήσουν», ενώ αντέτεινε πως οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, «ειλικρινά, απορρίπτουν εντελώς αυτή τη λογική».
Ωστόσο, έχει γίνει σαφές στο Ισραήλ ότι ο αγώνας εναντίον της μπαρουτοκαπνισμένης Hezbollah θα ήταν πολύ πιο σκληρός από τον πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Hamas στη Γάζα, καθώς η λιβανέζικη οργάνωση εκτιμάται ότι έχει συγκροτήσει ένα οπλοστάσιο με περισσότερες από 150.000 ρουκέτες και πυραύλους , που θα μπορούσαν να φτάσουν στο Τελ Αβίβ και άλλες Ισραηλινές θέσεις, παρακάμπτοντας έτσι την αντιαεροπορική άμυνα του εβραϊκού κράτους.
Από την πλευρά του, ο David Schenker, ο οποίος υπηρέτησε ως ανώτατος αξιωματούχος του State Deparmtnent για τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Trump, υποστήριξε: «Δεδομένης της ανησυχίας για τον καταστροφικό φόρο ενός άλλου πολέμου Χεζμπολάχ-Ισραήλ και την πιθανότητα να συμμετάσχει το Ιράν, η κυβέρνηση Biden τα καταφέρνει καλά. διπλωματικές προσπάθειες για αναβολή μιας πυρκαγιάς που μπορεί τελικά να είναι αναπόφευκτη».
«Έχουμε μια διπλωματική διαδικασία σε εξέλιξη», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στους δημοσιογράφους.
«Είμαστε σε αρκετά εντατικές διαβουλεύσεις με τους Ισραηλινούς, τους Λιβανέζους και άλλους», εξήγησε σχετικά.

Nasrallah: Δεν θα υπάρξει κανένα ασφαλές μέρος στο Ισραήλ ...

Την περασμένη εβδομάδα, ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah υπογράμμισε σε τηλεοπτική ομιλία του τον ουσιαστικό ρόλο που έπαιξε το μέτωπο αλληλεγγύης από τον Λίβανο ως προς την κατάσταση στη Γάζα.
«Ο εχθρός γνωρίζει καλά ότι έχουμε προετοιμαστεί για τις χειρότερες μέρες και ξέρει τι τον περιμένει, γι' αυτό και έχει ζοριστεί τους τελευταίους 8-9 μήνες», τόνισε σχετικά ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης.
Επισήμανε ότι καμία τοποθεσία εντός της κατεχόμενης Παλαιστίνης δεν ήταν ασφαλής από τους πυραύλους και τα drones της Hezbollah.
«Ο εχθρός γνωρίζει ότι δεν θα υπάρχει μέρος ασφαλές από τους πυραύλους και τα drones μας και [οι επιθέσεις μας] δεν θα συνίστανται σε τυχαίους βομβαρδισμούς».
Ο Sayyed Nasrallah περιέγραψε τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση ως τη μεγαλύτερη μάχη από το 1948 με έναν καθαρό και φωτεινό ορίζοντα που θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής και θα διαμορφώσει το μέλλον της.
Ολοκλήρωσε επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα της ένοπλης οργάνωσης να συμμετάσχει σε αυτή την ιστορική μάχη μέχρι τη νίκη. «Επιβεβαιώνουμε τη σταθερότητα της θέσης μας και την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε αυτή την ιστορική, ανθρωπιστική και ηθική στάση μέχρι τη νίκη», κατέληξε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ημέρα αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τον βάναυσο πόλεμο της στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Hezbollah ξεκίνησε τις επιχειρήσεις της εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων και στρατιωτών για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα και της αντίστασής του.

Πηγή: bankingnews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×