Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα βομβαρδίσει [και] νηοπομπές που μεταφέρουν δυτικά όπλα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε για πιθανές συνέπειες της μεταφοράς όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι νηοπομπές με ξένα όπλα θα θεωρούνται «νόμιμοι στόχοι».

Ο Ριάμπκοφ έκανε αυτή τη δήλωση στο κρατικό κανάλι Channel One, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Προειδοποιήσαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η μεταφορά όπλων από διάφορες χώρες στην Ουκρανία δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, αλλά πρόκειται για ενέργειες που μετατρέπουν τις αντίστοιχες συνοδείες σε νόμιμους στόχους», πρόσθεσε.

Εξαπολύοντας παράλληλα πυρά προς τη Δύση για το μπαράζ κυρώσεων με το οποίο απάντησε στη ρωσική εισβολή, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου απόπειρα να πληγούν σοβαρά τομείς της ρωσικής οικονομίας».

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για χτύπημα κατά ρωσικού εμπορικού πλοίου

Ο ουκρανικός στρατός έβαλε κατά του ρωσικού εμπορικού πλοίου «Sormovsky 3064» στην Αζοφική Θάλασσα, ανοιχτά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τους Ρώσους και όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το φορτηγό πλοίο βρισκόταν 12 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Σαμπελσκόγιε στην περιοχή Στσερμπινόφσκι, στην περιφέρεια Κρασνόνταρ.

Μάλιστα, με βάση όσα αναφέρει το Ria Novosti, είχε ξεκινήσει από ελληνικό λιμάνι. Μία από τις οβίδες προκάλεσε φωτιά.

Χάρη στις ενέργειες του πληρώματος, η φωτιά αντιμετωπίστηκε και το πλοίο απομακρύθηκε από την περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Πηγή: militaire.gr