Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

«Διπλωματία» εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Δημήτρης Μηλάκας

Ο γενικός πρόξενος στο ελληνικό προξενείο της συνεχώς βομβαρδιζόμενης Μαριούπολης περνά τα τελευταία 24ωρα σε καταφύγιο με ελάχιστο φαγητό, χωρίς νερό και ηλεκτρικό.

Ο γενικός πρόξενος στο ελληνικό προξενείο της πολιορκημένης και συνεχώς βομβαρδιζόμενης Μαριούπολης περνά τα τελευταία 24ωρα σε καταφύγιο με ελάχιστο φαγητό, χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν τσιγκουνεύτηκε τους επαίνους για την ηρωική προσήλωση του διπλωμάτη στο καθήκον, οι οποίοι ωστόσο δεν θα πρέπει να τον ανακουφίζουν ιδιαίτερα μια και ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση γιατί διατάχθηκε να παραμένει σε μια εμπόλεμη ζώνη και να κρατήσει το προξενείο ανοιχτό «πάση θυσία».

Σε δεύτερο επίπεδο το «πάση θυσία» ανοιχτό ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης μερίμνησε για τον απεγκλωβισμό (τις προηγούμενες ημέρες) από την εμπόλεμη περιοχή 32 ανθρώπων, οι 25 από τους οποίους ήταν Φιλιππινέζοι ναυτικοί σε ελληνικής πλοιοκτησίας πλοίο. Αυτή άλλωστε ήταν και η ηρωική αποστολή την οποία ανέθεσε το ΥΠΕΞ στον γενικό πρόξενο, καθώς η παροχή βοήθειας στους Έλληνες ομογενείς της περιοχή (όπως γνωρίζει η ηγεσία του ΥΠΕΞ) είναι ανέφικτη…

Πηγή: topontiki.gr