Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Προς Ιωάννη Κασουλίδη από Δρα Νεοκλή Σαρρή

«Θέλω να τονίσω εμφαντικά ότι, όλα τα σχέδια επίλυσης που προτάθηκαν, προκύπτουν από ένα οθωμανικό μοντέλο. Ο νεο-οθωμανισμός δεν αποτελεί εύρημα του Νταβούτογλου, αλλά υπήρχε και πολύ πριν ο ίδιος γεννηθεί. Η αρχή ξεκίνησε με την αναγνώριση των θρησκευτικών “κοινοτήτων” ως ταυτόσημων προς τις εθνικές. Μάλιστα, το αναγνωρισθέν σύστημα είχε ακόμη πιο σκληρή διάκριση: Μουσουλμάνοι/μη-Μουσουλμάνοι, όπου με βάση την ισλαμική θέαση, οι πρώτοι προηγούνται των δεύτερων, ανεξαρτήτως αριθμητικής δύναμης κάθε “κοινότητας”. Μάλιστα, υπήρχε ένας μουφτής, ο Ντανά εφέντης, τον οποίο προωθούσε η Τουρκία, προφανώς έναντι του Μακαρίου. Από το καλοκαίρι του 1956 η Αγγλία προσανατολίζεται από την Τουρκία σε έναν διαμοιρασμό της Κύπρου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

(Συνέντευξη στη Μικαέλλα Λοΐζου, «Σημερινή», 22.5.2011).

Ποίων τις «εντολές» ακολουθεί ο Κασουλίδης;

Ποίος του έδωσε εξουσιοδότηση να νομιμοποιήσει την παρανομία; Η «προσφορά» του για νομιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενή μας Τύμπου ως... τάχατες ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το Βαρώσι, ποιανού «εμπνευσμένη» ιδέα ήταν; Μήπως του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή στη Λευκωσία, εξοχότατου Στίβεν Λίλι;

Ο κ. Λίλι και τα αφεντικά του στο Φόρεϊν Όφις, με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον φιλότουρκο Συντηρητικό βουλευτή Iain Duncan Smith, που, από τον καιρό που πάτησε το πόδι του ο Ερ. Τατάρ στο Λονδίνο, κάνουν νέα προσπάθεια εκστρατείας αναγνώρισης του κατεχόμενου αεροδρομίου και... φακκούν πάνω σε πόρτες κλειστές. Κλειστές, γιατί η βρετανική κυβέρνηση, όπως έγραψα προκαταβολικώς στη «Σημερινή», στις 24.1.2022, θεωρεί πως το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου είναι παράνομο. Με βούλα δύο βρετανικών δικαστηρίων.Και δεν επιτρέπουν στο ΗΒ να προβεί σε ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ! «Η παραχώρηση αδειών που ζητείται θα συνιστά παραβίαση των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου να σέβεται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα είναι παράνομο», δήλωσε στην απόφαση του Εφετείου στις 12 Οκτωβρίου 2010 (με τρεις δικαστές) ο Δικαστής Λόρδος JUSTICE RICHARDS.

Ο μόνος τρόπος, επομένως, είναι η αναγνώριση από την ΚΔ. Που όμως θα συνεπάγεται όχι την «επιστροφή» του Βαρωσιού, όπως εμπαίζει η θεωρία, αλλά την πλήρη αναγνώριση του ψευδοκράτους!

Μόνον ο λαός μπορεί να αποφασίσει, κύριε Ιωάννη Κασουλίδη, και μέχρι σήμερα δεν σας δώσαμε τέτοια εξουσιοδότηση. Τελικά, διερωτάται κανείς μήπως και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δημιούργησε όλο εκείνο το πρόωρο και ακατανόητο πανδαιμόνιο εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη επί σκοπόν; Για να φέρουν μέσα τον Κασουλίδη που... μπορεί (!) να προωθήσει την αναγνώριση της παρανομίας! Και έτσι να βγει από τη δύσκολη θέση το Φόρεϊν Όφις...

Ο Στίβεν Λίλι ήταν πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του Κασουλίδη...

Φανούλα Αργυρού simerini.sigmalive.com


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×