Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Su-75 CheckMate: Κάποιες νεότερες πληροφορίες για το νέο μαχητικό - Μαχητικό 5ης γενιάς σε τιμή σκαραβαίου

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μονοκινητήριο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Sukhoi Su-75 CheckMate διαρρέονται σταδιακά στο διαδίκτυο, βοηθώντας να ξεκαθαρίσει η εικόνα. Ας συνοψίσουμε λοιπόν όσα έχουν γίνει γνωστά.

Πιο αναλυτικά το βάρος του Sukhoi Su-75 CheckMate θα είναι 14,5-16 τόνους. Το αεροσκάφος θα είναι είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα Izdeliye-30 εξοπλισμένο με τρισδιάστατο σύστημα ελέγχου ώσης που επιτρέπει στο μαχητικό να αναπτύσσει ταχύτητα 1,8-2 Mach, να επιτυγχάνει επιχειρησιακή οροφή 16,5 χλμ, και επιχειρησιακή εμβέλεια 1500 χλμ. ενώ μπορεί να απογειωθεί από διάδρομο μήκους 400 μέτρων.

Το Su-75 CheckMate μπορεί να φέρει οπλισμό βάρους 7,4 τόνων διαθέτει τρεις εσωτερικούς χώρους μεταφοράς οπλισμού που μπορούν να φέρουν δύο βλήματα αέρος-άερος και δύο πυραύλους κρούσης στην κεντρική εσωτερική αποθήκη οπλισμού ή εναλλακτικά 5 πυραύλους αέρος-αέρος στους εσωτερικούς χώρους του.

Το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ραντάρ τεχνολογίας AESA που θα του επιτρέπει να αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως έως 6 εναέριους στόχους σε περιβάλλον έντονων ηλεκτρονικών παρεμβολών, ενώ ενσωματώνει τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτό θα επιτρέψει στο μαχητικό να πραγματοποιεί αυτόματη διάγνωση πιθανών προβλημάτων αξιοποιώντας το σύστημα Matreshka και θα πραγματοποιεί αυτόματο έλεγχο των ενεργειών των συστημάτων του.

Το κόστος χρήσης του μαχητικού υπολογίζεται να φτάνει τα 5000 δολάρια την ώρα ιδιαίτερα χαμηλό για ένα μαχητικό 5ης γενιάς. Μένει όμως να αποδειχθεί στην πράξη. Η τιμή “Fly-Away” εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται περίπου στα 30 εκατ. δολάρια, κάτι το οποίο θα πρέπει επίσης να αναμένουμε να αποδειχθεί στην πράξη αφού είναι εξαιρετικά χαμηλή.


Το Sukhoi Su-75 CheckMate θα μπορεί να φέρει το σύνολο των γνωστών ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από αεροσκάφη, όπως οι πύραυλοι αέρος-αέρος RVV-MD & RVV-SD οι πύραυλοι αέρος-εδάφους Kh-38MLE, Kh-58USHKE, Grom-E1/E2, Kh-59MK, Kh-31PD, Kh-35UE, οι βόμβες Kab-250LG-E, K08BE, K029BE και οι ρουκέτες S-8 & S-13.

Πηγή: defence-point.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×