Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Το Ίδρυμα Ροκφέλερ δημοσίευε έκθεση για την πανδημία πριν 10 χρόνια

Η έκθεση Ροκφέλερ για την πανδημία και οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις που γίνονται εδώ και 10 χρόνια

Η Λιάνα Μυστακίδου με το χθεσινό της άρθρο για την έκθεση του Ιδρύματος Ροκφέλερ, η οποία αναφερόταν σε πανδημία από το 2010, κινητοποίησε τους αναγνώστες της και αναγνώστες του Miltaire.gr. Αρκετοί απ΄ αυτούς μας έστειλαν την μελέτη που είχε δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και τους ευχαριστούμε. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τη διαβάσει ΕΔΩ.

Η συνωμοσιολογία όπως είναι φυσικό σε τέτοιες περιστάσεις βρίσκει χώρο για να θριαμβεύσει, αλλά το Ίδρυμα Ροκφέλερ δεν έκανε συνωμοσιολογία όταν δημοσίευε αυτή την έκθεση. Την Κυριακή το πρωί, ο δειθνολόγος-γεωστρατηγικός αναλυτής Βασίλης Κοψαχείλης δίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Miltaite.gr και μας αποκαλύπτει πολλά: μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι πολύ μεγάλοι οργανισμοί, εταιρείες και φυσικά κυβερνήσεις μεγάλων χωρών κάνουν πάντα εκτιμήσεις κινδύνων. Ανάμεσα σ΄ αυτούς πάντα περιελάμβαναν και τον κίνδυνο μιας πανδημίας. Όπως λέει στο απόσπασμα της συνέντευξης του, οι αναλυτές εδώ και μία δεκαετία γνώριζαν ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Ο κ.Κοψαχείλης στη συνέντευξη του λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και για το πόσο θα αλλάξει ο κόσμος μετά από την πανδημία. 

Πηγή: militaire.gr

Το Ίδρυμα «Ροκφέλερ» «προέβλεψε» την πανδημία
Πριν από 10 χρόνια συνέταξε μελέτη!

Τον Μάιο του 2010 συντάχθηκε μια μελέτη από το Ιδρυμα «Ροκφέλερ» με τον τίτλο «Σενάρια για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Διεθνούς Ανάπτυξης» («Scenarios for the Future of Technology and International Development), την οποία σήμερα αν κάποιος δει, μπαίνει σε... σκέψεις! Στο κεφάλαιο «Lock Step» γίνονται ανάλυση και πρόβλεψη για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας πανδημίας και τις συνέπειές της, μια υπόθεση εργασίας που όμως έχει μεγάλες ομοιότητες με τη σημερινή κατάσταση. 

Τα βασικά σημεία του σεναρίου; «Το 2012 χτύπησε η πανδημία που ο κόσμος είχε προβλέψει εδώ και χρόνια, μολύνοντας σχεδόν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και σκοτώνοντας 8.000.000 ανθρώπους σε μόλις επτά μήνες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν υγιείς νεαροί ενήλικες. Η πανδημία είχε θανατηφόρο αντίκτυπο στην οικονομία: η κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών πάγωσε, εξουθενώνοντας βιομηχανίες.Κάποιες χώρες κατάφεραν να βγουν γρήγορα από αυτή την κατάσταση, όπως η Κίνα, με την επιβολή της υποχρεωτικής καραντίνας για όλους τους πολίτες, καθώς και την άμεση και σχεδόν ερμητική σφράγιση των συνόρων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο άσκησαν την εξουσία τους και επέβαλαν κανόνες και περιορισμούς, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου έως τον έλεγχο θερμοκρασίας σώματος στις εισόδους κοινόχρηστων χώρων, όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα σούπερ μάρκετ. Ακόμα και μετά την εξασθένηση της πανδημίας, αυτός ο αυταρχικότερος έλεγχος και η εποπτεία των πολιτών και των δραστηριοτήτων τους συνεχίστηκαν και μάλιστα εντάθηκαν. Αρχικά η έννοια ενός πιο ελεγχόμενου κόσμου κέρδισε ευρεία αποδοχή και έγκριση. Οι πολίτες πρόθυμα εγκατέλειψαν μέρος της κυριαρχίας τους -και της ιδιωτικής τους ζωής- με αντάλλαγμα τη μεγαλύτερη ασφάλεια και τη σταθερότητα».

Πηγή: dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×