Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024

Μεντβέντεφ: Η χρήση των ATACMS μπορεί τώρα να χαρακτηριστεί ως επίθεση του ΝΑΤΟ στη Ρωσία... Και αυτό είναι ήδη Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος!

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να ανταποκριθεί με όπλα μαζικής καταστροφής κατά του Κιέβου και μεγάλων εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden επιδιώκει να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο επιτρέποντας στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev σε ανάρτησή του στο Telegram.
"Η χρήση των πυραύλων της συμμαχίας με αυτόν τον τρόπο μπορεί τώρα να χαρακτηριστεί ως επίθεση από τις χώρες του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.
Σε αυτήν την περίπτωση, προκύπτει το δικαίωμα να ανταποκριθούν με όπλα μαζικής καταστροφής κατά του Κιέβου και μεγάλων εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ, όπου κι αν βρίσκονται.
Και αυτό είναι ήδη Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος», προειδοποίησε ο Medvedev.
Είπε επίσης ότι ο Biden μπορεί να αποφάσισε να καταστρέψει «ένα σημαντικό μέρος της ανθρωπότητας» καθώς η θητεία του πλησιάζει στο τέλος της.
Προηγουμένως, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε τις πρώτες επιθέσεις εντός της Ρωσίας χρησιμοποιώντας πυραύλους που παρέχονται από τις ΗΠΑ.

Πηγή: bankingnews.gr

Πρώην ΥΠΕΞ Αυστρίας: Εάν χτυπήσουν με ATACMS, το ΝΑΤΟ επίσημα κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία
Κατά τη γνώμη της, ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί απλώς να αρνηθεί να συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση, αφήνοντας αυτό το πρόβλημα στις ευρωπαϊκές χώρες

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneissl, πιστεύει ότι εάν το Κίεβο χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας πυραύλους ATACMS, το ΝΑΤΟ θα βρίσκεται επίσημα σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.
«Τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια - σε περίπτωση παρόμοιων επιδρομών στη Ρωσία με τη χρήση πυραύλων ATACMS, επίσημα, αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον μελλοντικό Πρόεδρο των ΗΠΑ και την νέα αμερικανική ιεραρχία».
Σύμφωνα με την Kneissl, ο Trump έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει κάποιου είδος «εκκαθάρισης» στις τάξεις του αμερικανικού στρατού σε σχέση με την αποτυχία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν το 2021, οπότε ορισμένοι αξιωματούχοι μπορεί να χάσουν τις θέσεις τους.
Όπως γράφει η πρώην επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν διέξοδο από αυτή την κατάσταση.
Κατά τη γνώμη της, ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί απλώς να αρνηθεί να συμμετάσχει στην ουκρανική σύγκρουση, αφήνοντας αυτό το πρόβλημα στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Kneissl σημειώνει ότι η πολεμική ρητορική σε πολλούς τομείς έχει γίνει σοβαρό πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλώντας την «κατάλοιπο αυτού που κάποτε ήταν Ευρώπη».

Πηγή: bankingnews.gr

O Macron χαιρέτισε την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν χτυπήματα στη Ρωσία
«Αυτή είναι μια εντελώς θετική απόφαση», είπε ο Macron, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, χαιρέτισε την απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στην Ουκρανία να εξαπολύσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει το AFP.
Νωρίτερα, το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης RBC -Ukraine, επικαλούμενη υψηλόβαθμη πηγή σε ουκρανικούς στρατιωτικούς-πολιτικούς κύκλους, ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά περιορίστηκαν μόνο στην περιφέρεια Kursk.
«Αυτή είναι μια εντελώς θετική απόφαση», είπε ο Macron, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.
Επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, η κοινή δήλωση στη σύνοδο κορυφής θα μπορούσε να είναι «πιο σαφής» σχετικά με την ουκρανική σύγκρουση.

Πηγή: bankingnews.gr

Meloni: Η Ιταλία δεν συμφωνεί με τα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία - Κάναμε μια διαφορετική επιλογή
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20)

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni εξαπέλυσε σαφείς αιχμές κατά της ΕΕ, λέγοντας ότι κατανοεί τις «αποφάσεις άλλων» να εξαπολύσουν πλήγματα από το έδαφος της Ουκρανίας βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αλλά η Ρώμη έκανε μια «διαφορετική επιλογή» και την μοιράζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις στη χώρα.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).
Εκτιμά όπως ανέφερε, ότι η αντίστοιχη απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ήταν «μια απάντηση στις επιθέσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία τις τελευταίες ημέρες», την παραμονή της συνόδου κορυφής της G20, στην οποία συμμετέχει η Ρωσία.
«Κάναμε μια διαφορετική επιλογή. Και αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση που συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Πάντα επικεντρωνόμασταν στην [παροχή] συστημάτων αεράμυνας», είπε η Meloni.
Εξήγησε ότι δεν εξεπλάγη από το κάλεσμα του γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, αλλά πίστευε ότι το περιεχόμενό του αποδεικνύει ότι η ρωσική πλευρά δεν θέλει διάλογο.
Στην Ιταλία, ορισμένα κόμματα, κυρίως η αντιπολίτευση, τάσσονται υπέρ της διακοπής των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία.
Για παράδειγμα, το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο καταδίκασε την απόφαση του Biden, χαρακτηρίζοντάς την «καθυστερεί την προοπτική επίτευξης ειρήνης».
Η Λέγκα, ένα από τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, είναι επίσης δύσπιστη για τη συνέχιση των προμηθειών. Η Ιταλία προσπαθεί να μεταφράσει τη βοήθεια σε επενδυτικά προγράμματα για την αποκατάσταση της Ουκρανίας και θα φιλοξενήσει ένα άλλο διεθνές συνέδριο για το θέμα αυτό το καλοκαίρι.
Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Peskov δήλωσε ότι το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα προϋποθέτει τη δυνατότητα πυρηνικής απάντησης σε περίπτωση χρήσης δυτικών μη πυρηνικών πυραύλων από την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.
Νωρίτερα, σημείωσε ότι η απόφαση που έλαβαν οι δυτικές χώρες σήμαινε έναν «ποιοτικά νέο γύρο» έντασης.

Πηγή: bankingnews.gr