Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Γ. Αϋφαντής: Η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική ΜΗ κυρίαρχου κράτους όπως και η χούντα

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής κατακεραυνώνει την κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης για την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης έναντι της άκρατης επιθετικότητας της Τουρκίας.

Ο κ.Αυφαντής απαντά στη δήλωση του ΥΠΕΞ ότι υπάρχει ιστορική ευκαιρία στα ελληνοτουρκικά. «Υπάρχει πράγματι ευκαιρία ,αλλά για την Τουρκία! Ο κ.Γεραπετρίτης κλείνει τα μάτια και έτσι «βλέπει» παράθυρο ευκαιρίας».

Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει ότι η Τουρκία έκανε σαφές στην Κάσο πως η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, «παρά μόνο αυτά που μας αναγνωρίζει η Άγκυρα! Τα τουρκικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα και παρέμειναν σε αυτά επί 45 λεπτά».

«Αναγνωρίσαμε στους Τούρκους ότι έχουν λόγο στην περιοχή της Κάσου…Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε απολύτως τίποτα να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία…Η Τουρκία έκανε στην Κάσο πειρατεία. Ας πηγαίναμε σε κρίση για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ο κ.Γεραπετρίτης ψεύδεται συστηματικά. Έχει κάνει το ψέμα πολιτικό εργαλείο. Ο τρόπος που διαπραγματεύεται αντανακλά στη χώρα. Όταν ένας ΥΠΕΞ συστηματικά μειοδοτεί έναντι των απαιτήσεων του εθνικού συμφέροντος υπάρχει θέμα…Η εξωτερική μας πολιτική δεν εκπέμπει καθόλου αποτροπή! Η εξωτερική πολιτική του κ.Μητσοτάκη, έφερε την κρίση του 2020 και την Κάσο…Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική μη κυρίαρχου κράτους, όπως την ασκούσε η χούντα».

Ο κ.Αυφαντής ασκεί δριμύτατη κριτική σε όσα είπε και έκανε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στο Καστελλόριζο. «Απείλησε τους Τούρκους με τα όπλα που ΘΑ πάρει η Ελλάδα», λέει. «Αυτά που έκανε ο κ.Δένδιας στο Καστελλόριζο ήταν μια επίδειξη ελληνικού πολιτικαντισμού».

«Τον Δεκέμβριο οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να βάλει η Ελλάδα υπογραφές» , υποστηρίζει ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής. «Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μας δώσουν μία σφαλιάρα για να μας βάλουν να υπογράψουμε».

Η κριτική του κ.Αυφαντή επεκτείνετε και στους χειρισμούς που κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Πηγή: militaire.gr 



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×