Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Το Πάσχα του καλοκαιριού...

Ο μήνας Αύγουστος είναι αγαπημένος μήνας των Ελλήνων, γιατί μας φέρνει το Πάσχα του καλοκαιριού, μας φέρνει πιο κοντά στην Παναγία Μητέρα μας!

Είναι ο μήνας της Παναγίας μας! Ποιος από εμάς δεν έχει χιλιάδες αναμνήσεις από τις Αυγουστιάκες μέρες που ο ήλιος λάμπει, οι ναοί και τα ξωκλήσια μας έχουν φορέσει τα καλά τους και μεις ξεδιψάμε σαν διψασμένα ελάφια στην Χάρη της Παναχράντου!

Στους δύσκολους καιρούς δυο μόνο πράγματα ζητά η Παναγία από όλους μας. Την προσευχή μας και την αγάπη μας στον Υιό της, δηλαδή ζητά από εμάς να κάνουμε πράξη τους λόγους για τους οποίους ήρθαμε στη ζωή!

Αυτό τον μήνα τον αγαπούμε και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο! Είναι ο μήνας που τιμούμε τον αγαπημένο μας Πατροκοσμά, εκείνον που κοπίασε όσο κανένας άλλος για το Γένος μας, το Γένος των Ελλήνων και στους έσχατους καιρούς μας έρχεται και αγκαλιάζει και τη δική μας γενιά!

Μπορούμε αν θελήσουμε να τον αφουγκραστούμε να μας συμβουλεύει:

‘‘Να έχετε ευλάβεια σε όλους τους Αγίους της Εκκλησίας, και περισσότερο στη Δέσποινα Μαρία , διότι όλοι οι Άγιοι είναι δούλοι του Χριστού, η δε Θεοτόκος είναι Βασίλισσα του ουρανού και της γης, που παρακαλεί τον εύσπλαχνο Χριστό για τις αμαρτίες μας.

Για τούτο πρέπει και εμείς να τιμούμε τη Δέσποινά μας με νηστείες και ελεημοσύνες».

Την ευχή της Παναγίας και του Αγίου μας Πατροκοσμά να έχουμε και τότε ο Θεός θα είναι μαζί μας στους ατελεύτητους αιώνες!

Είθε να ζήσουμε αυτό το καλοκαιρινό Πάσχα σαν το αιώνιο Πάσχα, πού προσφέρεται από τον Θεό στoν καθένα και μπορούμε αν θελήσουμε , αν το προσπαθήσουμε, αν το ζητήσουμε από τον Κύριο, να το νιώσουμε όχι μόνο ως προσδοκία, αλλά και ως καθημερινή εμπειρία ζωής, γεμάτη ελπίδα, πίστη και αγάπη.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×