Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 Απριλίου 2024

CEO της JPMorgan: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις ισχύος και η Αμερικανική πόλωση δημιουργούν κλίμα παγκοσμίου πολέμου

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, εξέφρασε ανησυχίες για τους διεθνείς κινδύνους, τονίζοντας γεωπολιτικά γεγονότα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, μαζί με την πολιτική πόλωση των ΗΠΑ. Τόνισε τη δυνατότητα αυτοί οι παράγοντες να δημιουργήσουν κινδύνους συγκρίσιμους με αυτούς που παρατηρήθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ντίμον τόνισε τη σημασία της παγκόσμιας ηγεσίας της Αμερικής και την ανάγκη να ενωθεί με τα δυτικά έθνη για την προστασία της δημοκρατίας. Επιπλέον, εξέτασε τους κινδύνους που συνδέονται με τις ελλειμματικές δαπάνες και την ανάγκη για χώρες όπως οι ΗΠΑ να επενδύσουν στην εκ νέου στρατιωτικοποίηση και τις πράσινες υποδομές, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό. Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, ο Dimon βλέπει σημαντικές διεθνείς κινήσεις, με την JPMorgan Chase να εντοπίζει πολυάριθμες περιπτώσεις χρήσης, ιδιαίτερα στο μάρκετινγκ, τον εντοπισμό απάτης και τη διαχείριση κινδύνου.

Μιλώντας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο Ντίμον είπε: «Η Αμερική και ο ελεύθερος δυτικός κόσμος δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι οι δικτατορίες και τα καταπιεστικά έθνη δεν θα χρησιμοποιήσουν τις οικονομικές και στρατιωτικές τους δυνάμεις να προωθήσουν τους στόχους τους — ιδιαίτερα ενάντια σε αυτές που αντιλαμβάνονται ως αδύναμες, ανίκανες και αποδιοργανωμένες δυτικές δημοκρατίες. Η Αμερική πρέπει να ηγηθεί με τις δυνάμεις της — όχι μόνο τις στρατιωτικές της αλλά και τις οικονομικές, διπλωματικές και ηθικές δυνάμεις της. Και τώρα πρέπει να το κάνουμε καθώς η ηγεσία της Αμερικής αμφισβητείται σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό».

Πηγή: futurewarfare.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×