Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απομάκρυνση των Ουκρανικών Abrams M1A1 από το πεδίο της μάχης λόγω αυξημένης χρήσης FPV drones

Η Ουκρανία έχει απομακρύνει προς το παρόν τα άρματα μάχης Abrams M1A1 που της παρέχουν οι ΗΠΑ στις επιχειρήσεις της κατά της Ρωσίας, εν μέρει επειδή οι ρωσικές αποστολές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν καταστήσει πολύ δύσκολο για αυτά να επιχειρούν χωρίς να εντοπίζονται ή να δέχονται επιθέσεις, δήλωσαν δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στο Αμερικανικό Δίκτυο Associated Press.

In the battles near Avdeevka, operators of the Lancet UAV burned an Ukrainian combat vehicle to the ground, reports the correspondent. "Russia 1" S.Zenin.
The camera caught also the detonation of the tank's ammunition.
— Rvvoenkor pic.twitter.com/9d4T8Tgeal— Lord Bebo (@MyLordBebo) April 25, 2024

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να στείλουν 31 Abrams στην Ουκρανία τον Ιανουάριο του 2023 μετά από μια επιθετική πολύμηνη εκστρατεία του Κιέβου που υποστήριζε ότι τα άρματα, τα οποία κοστίζουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, ήταν ζωτικής σημασίας για την ικανότητά του να εισβάλουν στις ρωσικές γραμμές. Το πεδίο της μάχης έχει αλλάξει σημαντικά από τότε, κυρίως από την πανταχού παρούσα χρήση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης και μη επανδρωμένων αεροσκαφών-αυτοκτονίας. Αυτά τα όπλα έχουν καταστήσει πιο δύσκολο για την Ουκρανία να προστατεύσει τα άρματα μάχης όταν εντοπίζονται γρήγορα και κυνηγιούνται από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή βλήματα.

Πέντε από τα 31 άρματα μάχης έχουν ήδη χαθεί από ρωσικές επιθέσεις. Ο πολλαπλασιασμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ουκρανικό πεδίο μάχης σημαίνει ότι «δεν υπάρχει ανοιχτό έδαφος στο οποίο μπορείς απλά να οδηγήσεις χωρίς να φοβάσαι τον εντοπισμό», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας στους δημοσιογράφους της AP την Πέμπτη.

‼️🇺🇸🇺🇦 Ukraine has sidelined U.S.-provided Abrams M1A1 battle tanks for now in its fight against Russia, in part because Russian drone warfare has made it too difficult for them to operate without detection or coming under attack, – AP
🤔 Five of the 31 tanks have already been… pic.twitter.com/Xt7mwrU00E— The Ukrainian Review (@UkrReview) April 26, 2024

Προς το παρόν, τα άρματα μάχης έχουν απομακρυνθεί από τις γραμμές του μετώπου και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για την επαναφορά ενός νεου επιχειρησιακού σχεδιασμού εν όψει του αμυντικού πακέτου στήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, δήλωσαν ο αντιπρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιναύαρχος Κρίστοφερ Γκρέιντι και ένας τρίτος αμυντικός αξιωματούχος που επιβεβαίωσε την κίνηση υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Πηγή: futurewarfare.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×