Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

«Φρεγάτες καραβοφάναρα»: Ο «γάϊδαρος», το «γουρούνι στο σακί» και η αναμονή αντίδρασης αντιπολίτευσης και Α/ΓΕΝ (!)

Ο πατέρας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε φέρει στον ελληνικό Στόλο τα μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά Adams! Ήταν η «αμοιβή» της κυβέρνησης του για την ελληνική συμμετοχή στον Πόλεμο του Κόλπου. Η «προσφορά» των πλοίων και η τύχη τους έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον Νίκο Δένδια:

«Ξέρετε πού κατέληξαν; Στον βυθό της θάλασσας ως στόχοι»! Επρόκειτο για πολύ μεγάλα πλοία που χρειάζονταν μεγάλο αριθμό προσωπικού, ενώ τα αντιαεροπορικά τους συστήματα ήταν πεπαλαιωμένα. «Αρα τα πήραμε, τα κάναμε στόχους και τα βουλιάξαμε. Αυτή ήταν η χρήση τους από τον ελληνικό στόλο. Αφού δαπανήσαμε αρκετά χρήματα για να τα ενσωματώσουμε, να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους».

Ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να μας φέρει τις αμερικανικές «φρεγάτες» LCS, με τα πολλά, μεγάλα και ανυπέρβλητα προβλήματα! Όταν ρωτήθηκε γι΄ αυτά απάντησε ότι «όταν σου χαρίζουνε έναν γάϊδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια»!!! Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας πάλι έχει πει ότι «δεν θα αγοράσουμε γουρούνι στο σακί», αλλά φαίνεται ότι ως επίδοξος διάδοχος του κ.Μητσοτάκη θα σιωπήσει στην επιλογή σκάνδαλο!

Αναμένουμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θα αφήσει ο κ.Κασσελάκης και αυτό το θέμα να περάσει έτσι; Θα το ξεπεράσει με μια ,δυο καταγγελτικές ανακοινώσεις και «έξω από την πόρτα»; Θα επιλέξει να προστατεύσει τους Έλληνες φορολογούμενους που θέλει να κάνει ψηφοφόρους του ή να είναι αρεστός στις ΗΠΑ που διακαώς ψάχνουν κάπου να «ξεφορτώσουν» το μεγαλύτερο ναυπηγικό τους φιάσκο;

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από καμία δικαιολογία περί…ομοψυχίας! Σε αποφάσεις σκάνδαλα δεν υπάρχει ομοψυχία αλλά συνενοχή.

Και βέβαια μετά από τους «γαϊδάρους» και τα «γουρούνια» στο σακί αναμένουμε το …γνωμικό που θα επιλέξει ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ.Κατάρας! Έχει στα χέρια του οποιαδήποτε απόφαση με την οποία οι LCS κρίνονται κατάλληλες για τον ελληνικό Στόλο; Συμφωνεί με την επιλογή; Θα καλέσει συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου για να «ξαναδεί το θέμα» που έχει πολλές φορές εξεταστεί και κριθεί αρνητικά; Θα αναλάβει την ευθύνη μιας τόσο σκανδαλώδους επιλογής ,μόνο και μόνο επειδή έτσι έκρινε ο πρωθυπουργός που μπορεί να είναι Μωυσής ή Φαραώ αλλά ναύαρχος δεν είναι;

Πηγή: militaire.gr