Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ποιος ο ρόλος των Βρετανών στην Αλεξανδρούπολη;

της Κατερίνας Καλεντερίδου

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε το Βρετανικό πλοίο M/V HURST POINT αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19 Απριλίου 2021.

Πρόκειται για το πλοίο που μεταφέρει τον εξοπλισμό της Βρετανικής Ταξιαρχίας Υποστήριξης η οποία θα έχει την ευθύνη των επιχειρήσεων RSOM (Reception, Staging & Onward movement) για τις συμμετέχουσες Αμερικανικές δυνάμεις που πρόκειται να αναπτυχθούν και να αναδιπλωθούν από την Αλεξανδρούπολη στα πλαίσια της DΕFENDER Europe 2021. Ο εν λόγω εξοπλισμός δεν πρόκειται να μεταφερθεί κάπου, αλλά θα παραμείνει για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με χρονικό ορίζοντα, από σήμερα μέχρι και τις αρχές Αυγούστου 2021.

Οι επιχειρήσεις από την Αλεξανδρούπολη δεν έχουν σταματήσει, αφού η κινητικότητα στον Λιμένα της πρωτεύουσας του Έβρου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ μετά τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκινά εκ νέου η ανάπτυξη και αναδίπλωση των Αμερικανικών Αερομεταφερόμενων σχηματισμών προς και από τη Ρουμανία όπως και έγινε κατά τους προηγούμενους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Το HURST POINT (IMO: 9234068) είναι ένα Ro-Ro Cargo ναυπηγήθηκε το 2002 ( πριν από 19 χρόνια) και πλέει με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου .

Η χωρητικότητα του είναι 23235 (ακαθάριστη χωρητικότητα) και το βύθισμά του του αναφέρεται ότι είναι 5,8 μέτρα. Το συνολικό μήκος του (LOA) είναι 193 μέτρα και το πλάτος τουείναι 26,07 μέτρα.

Επιπρόσθετα, πριν την έλευση του "Green Ridge", το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Αλεξανδρούπολη στα μέσα Μαίου, προκειμένου να πάρει τα δεκάδες ελικόπτερα που βρίσκονται στο Λιμάνι, στην πρωτεύουσα του Έβρου, θα καταπλεύσει και το Αμερικανικό "Liberty Promise" τις τελευταίες μέρες του Απριλίου.

Πηγή: pameevro.gr προσπελάστηκε Ινφογνώμων


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×