Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η Microsoft πατεντάρισε νέα εμφυτεύσιμη τεχνολογία που "διαβάζει" τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος - Ο κωδικός της πατέντας WO 2020 - 060606

Η Microsoft κατάθεσε πατέντα με τον κωδικό WO 2020 - 060606 για κρυπτο-τεχνολογία που θα επιτρέπει σε άτομα να προχωρούν σε «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από την φυσική τους κίνηση.

[Δείτε ΕΔΩ τα σχετικά της πατέντας όπως κατατέθηκε.]

Η πατέντα αναλύει μία μέθοδο "απόκτησης" ή μάλλον "εξόρυξης" κρυπτονομισμάτων, όπως το ονομάζουν, που εκμεταλλεύεται τα δεδομένα του σώματος για να δημιουργήσει μία «απόδειξη εργασίας».

Η πατέντα αναφέρει ότι:
«ένα κύμα από τον εγκέφαλο ή η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα ενός χρήστη όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία ενέργεια σύμφωνα με ένα «έργο» που του έχει δοθεί για να ολοκληρώσει, όπως το να δει μία διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες ιντερνετικές υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης»

Με μία τέτοια τεχνολογία οι άνθρωποι θα μπορούν να ανταμοίβονται με κρυπτονομίσματα στη βάση ενεργειών που καλούνται να πραγματοποιήσουν (διαβάστε πιο αναλυτικά για τη διαδικασία ΕΔΩ).

Τέτοιες ενέργειες θα μπορούν να είναι από το να πηγαίνεις για τρέξιμο (εφόσον, λ.χ. μία ασφαλιστική εταιρεία ανταμοίβει το να παραμένεις υγιής) ή να παίζεις ένα βίντεοπαιχνίδι, να παρακολουθείς διαφημίσεις, όπως θα μπορεί όμως να είναι και το να πραγματοποιείς μία εργασία ή να ακολουθείς συγκεκριμένες εντολές.

Αν και η τεχνολογία μοιάζει σα να έρχεται από κάποιο μακρινό μέλλον, εν μέρει βασίζεται σε ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες. Ας πούμε, παρακολουθούμε την κίνησή μας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος μέσω έξυπνων ρολογιών και κινητών και μοιραζόμαστε αυτά τα δεδομένα με διαφορετικά προγράμματα και υπηρεσίες. Βαθμολογούμαστε και αξιολογούμαστε ενώ νέα προγράμματα αναπτύσσουν και συστήματα ανταμοιβών ή τιμωρίας.

Με αυτή την πατέντα που δημιούργησε η Microsoft επιθυμεί να χρησιμοποιεί τα ίδια δεδομένα για να παρακολουθεί πότε το σώμα έχει ολοκληρώσει ένα έργο, καταγράφοντας, ας πούμε, τον ρυθμό της καρδιάς και χρησιμοποιώντας μετά αυτά τα δεδομένα ως απόδειξη έργου για να λύνει μαθηματικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει η Microsoft περιγράφοντας την πατέντα:

«Αντί να χρησιμοποιούμε τεράστια υπολογιστική δύναμη μέσω παραδοσιακών συστημάτων παραγωγής κρυπτονομισμάτων, δεδομένα που δημιουργούνται από την κίνηση του σώματος του χρήστη μπορούν να είναι μία απόδειξη εργασίας, και έτσι, ο χρήστης μπορεί να λύνει το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα ασυνείδητα». 
Πως θα λειτουργεί αυτό;

Σύμφωνα με την Micorsoft, ο χρήστης, ο καθημερινός δηλαδή άνθρωπος, θα είναι συνεχώς συνδεδεμένος με ένα κέντρο ελέγχου, μέσω μίας τεχνολογίας, η οποία θα συλλέγει δεδομένα για οτιδήποτε κάνει το σώμα του. Για να γίνει αυτό, πρέπει ένα εμφύτευμα (ο όρος microchip είναι πολύ φτωχός για να το αποδώσει) τοποθετημένο στο ανθρώπινο σώμα και συνδεδεμένο κατάλληλα με τον εγκέφαλο, να παίρνει αναφορά για το σύνολο των εισερχομένων δεδομένων, όχι μόνο των πέντε αισθήσεων αλλά και των δραστηριοτήτων των οργάνων του σώματος.

Το φτωχό τσιπάκι εντοπισμού θέσης και προσδιορισμού της ταυτότητος κάποιου, αποτελεί δηλαδή τεχνολογία της εποχής των σπηλαίων μπροστά στο εμφύτευμα αυτό.Έτσι θα προσφέρεται εργασία, μόνιμη ή κατ΄αποκοπήν και όποιος θέλει να την κάνει ή σε όποιον ανατεθεί θα αποδεικνύει ότι την έκανε, επειδή ο ίδιος ο εργαζόμενος θα ξέρει αν την έκανε ή όχι. Ότι ξέρει ο εργαζόμενος θα ξέρει και ο κεντρικός υπολογιστής που ουσιαστικά θα είναι και ο εργοδότης.

Ο αρχικός εργοδότης, αν υπάρχουν ιδιώτες εργοδότες στο μέλλον, θα υποβάλει το αίτημα για τις εργασίες που θέλει στον κεντρικό υπολογιστή, που θα είναι ο ενδιάμεσος εργοδότης και ο εργαζόμενος που ψάχνει εργασία θα βρίσκει το αίτημα και αν ανταποκριθεί αυτό, ο κεντρικός υπολογιστής θα ξέρει άμεσα αν έγινε η δουλειά και θα μεταφέρει κρυπτονομίσματα από το λογαριασμό του αρχικού εργοδότη στο λογαριασμό του εργαζόμενου.

Εφόσον η τεχνολογία κάποια στιγμή χρησιμοποιηθεί, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα ιδιωτικότητας του ατόμου – εφόσον το άτομο θα πρέπει διαρκώς να βρίσκεται υπό παρακολούθηση – ενώ αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν τον φόβο τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε ευρύτερους τομείς, όπως στην εργασία.


Να σημειώσουμε επίσης ότι ενώ η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων είναι αποκεντρωμένα όπως λ.χ. το Bitcoin, το συγκεκριμένο θα ελέγχεται αποκλειστικά από την Microsoft.

Πληροφορίες: agonaskritis.gr και pressproject.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×