Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Εν τω μεταξύ μέτωπο δέκα χιλιομέτρων στις Βρύσες Χανίων! Φλόγες σε όλη την Κορινθία...

Ακόμα ένα απειλητικό μέτωπο φωτιάς, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, στις Βρύσες Χανίων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, παράπλευρα στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούσαν να περιορίσουν τις φλόγες για να μην επεκταθούν και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστών εμπόδιζαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, αναζωπυρώνοντας συνεχώς τις εστίες. 

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 20 οχήματα με 44 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Εως αργά το βράδυ, το μέτωπο ήταν ενεργό. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας, ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής. Στην Κόρινθο, εκτός από το πύρινο μέτωπο στην Κινέτα, φωτιές ξεπήδησαν στις περιοχές Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, ακόμα δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του Δήμου Ξυλοκάστρου. Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν οχήματα της Αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×