Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Υπηρετούν Και Επίσημα Στην Άγκυρα Οι Έλληνες Στρατιωτικοί – Κίνηση Ήπιας Διπλωματικής Τακτικής

Έχουν ξεπεράσει τις 100 μέρες στις φυλακές ... οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και ουσιαστική εξέλιξη για την απελευθέρωσή τους δεν υπάρχει.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αποκάλυψε ότι πλέον οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν και επισήμως στην αποστολή της χώρας μας στην Άγκυρα.

Είναι μια κίνηση η οποία γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας απελευθέρωσής τους από την ελληνική πλευρά. Ουσιαστικά με την ένταξη των δυο στρατιωτικών στη επίσημη αποστολή της χώρας μας δεν υπάρχει πλέον για το τουρκικό δικαστήριο το επιχείρημα ότι είναι αγνώστου διαμονής. Με το επιχείρημα αυτό είχε απορριφθεί το αίτημα απελευθέρωσής τους.

Ωστόσο η τουρκική πλευρά “παίζει καθυστερήσεις” με στόχο την παράταση της κράτησής τους, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει κατηγορητήριο σε βάρος τους.

[Είναι σαν να λέμε στον γύφτο(τουρκο) έλα να σου μάθω να πουλάς πατάτες... Αλλά τέλος πάντων είναι μιας μορφής ήπιας διπλωματικής πίεσης. Οψόμεθα (!) που έλεγε και ο Διοικητής μου, αλλά κρατώ μικρό καλάθι, για να μην πω ότι πάω με άδεια χέρια, γιατί ως γνωστόν αυτά λειτουργούν μόνο σε όσους σέβονται στοιχειώδεις διπλωματικούς κανόνες...]

Πηγή: ethnikosmaxitis.gr

Οι περισσότεροι διαβάζουν και ΕΔΩ...

Εγγραφείτε για να... Μάθετε τα ΝΕΑ πρώτοι!

Μοιραστείτε το Άρθρο:

[Απ] ΟΨΕΙΣ Opinion Makers