Έτος o

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Εξαγγελία Καμμένου: Για επέκταση χωρικών υδάτων και οριοθέτηση της ΑΟΖ (!)

Μήνυμα Καμμένου στην Αγκυρα για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που κρύβεται κάτω από τη θάλασσα
Ο μοβροντία» από την Αθήνα προς την Αγκυρα, με αυστηρά μηνύματα από τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά! Στη σκιά της απαράδεκτης επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα από τον εκπρόσωπο της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, που συνεχίστηκε χθες με νέα ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που χαρακτήρισε την Ελλάδα «χώρα που προσφέρει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, από τα Ψαρά όπου βρέθηκε για την άσκηση «Καταιγίς», υπογράμμισε με νόημα ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ. 

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι σύντομα η χώρα θα εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της και θα μετατραπεί σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου και αργότερα πετρελαίου. «Οσο είμαστε ενωμένοι είμαστε ανίκητοι» τόνισε ο υπουργός. 

Για προεκλογικά παιχνίδια των Τούρκων προς εσωτερική κατανάλωση έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση. 

«Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια με την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού αγώνα τους με τρόπο απαράδεκτο. Δεν φοβόμαστε την Τουρκία, την αξιολογούμε και την αναλύουμε, και φερόμαστε με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε σχετικά με την υποτιθέμενη δέσμευση Τσίπρα στον Ερντογάν ότι θα επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας: «Η μόνη δέσμευση που έχουν αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση είναι να εξασφαλίζουν τη λειτουργία κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Μια μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει κράτος δικαίου».

Έστειλαν F-16
Στο μεταξύ, οι Τούρκοι συνέχισαν τον... χαβά τους, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών από την ώρα που προσγειώθηκαν στα Ψαρά το ελικόπτερο Χιούι, στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Καμμένος, αλλά και το δεύτερο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού Σινούκ, που μετέφερε αξιωματικούς και εκπροσώπους των ΜΜΕ, ξεκίνησαν τις προκλήσεις, και μάλιστα με μεγάλο μέρος του ελληνικού στόλου διασκορπισμένο σ’ όλο το Αιγαίο. 

Τέσσερα τουρκικά F-16 πέταξαν ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο, αλλά σε μεγάλο ύψος, καθώς οι πιλότοι τους προφανώς φοβήθηκαν εγκλωβισμό τους από τα αμυντικά συστήματα των πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν στην άσκηση «Καταιγίς».

[Σχόλιο iEp: Η άποψή μας για τον εν λόγω πολιτικό και εν γένει για το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝ(Θ)ΕΛ είναι γνωστή και δεν θα την επαναλάβουμε... Παρά ταύτα η έναρξη των διαδικασιών οριοθέτησης ΑΟΖ από την κυβέρνηση αποτελεί μια υψίστης σημασίας γεωπολιτική εξέλιξη που προμηνύει εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ... ΕΔΩ]

Πηγή: dimokratianews.gr


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
×