Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Στρατηγός Μ. Κωσταράκος: "Μην περιμένετε τους Ευρωπαίους να πολεμήσουν για μας"

«Εάν περιμένετε να δείτε ξένους να υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, σας λέω ότι δεν θα τους δείτε. Το να κάθεται κάποιος στην γωνία και να κλαίει, δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι της Ευρώπης, όμως αυτά πρέπει να τα υπερασπιστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Η φράση ανήκει στον απερχόμενο πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ , πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο… Εξέφρασε αυτή την άποψη μιλώντας στο Α’ Συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Άμυνα. Είναι παράδοξη αυτή η παραδοχή από τον άνθρωπο που η Ελλάδα έκανε πολλά για να τον τοποθετήσει στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, αναλαμβάνοντας όπως προβλέπεται και το κόστος της θέσης. Δεν είναι λάθος αυτό που είπε. Το γράφουμε χρόνια τώρα. Απλά για ακόμη μια φορά δεν καταλαβαίνουμε ,γιατί θα ΄πρεπε να “κυνηγήσουμε” και να πληρώσουμε σε περίοδο κρίσης μια θέση η οποία δεν μας προσέφερε κάτι ουσιαστικό εκτός ίσως από το γεγονός ότι ο πρόεδρός της μας είπε στα ελληνικά αυτά που ήδη γνωρίζαμε.

Το γεγονός ότι είμαστε τελείως μόνοι μας το ζούμε στον “πόλεμο” του προσφυγικού -μεταναστευτικού. Δεν αναμένουμε κάτι.

Μετά απ΄ όλα αυτά είναι επίσης άξιο απορίας που ακόμη κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί παντού στην Ευρώπη , όχι μόνο στην Ελλάδα οι ευρωσκεπτικιστές αυξάνονται.


Οι περισσότεροι διαβάζουν και ΕΔΩ...

Μοιραστείτε το Άρθρο:

[Απ] ΟΨΕΙΣ Opinion Makers